r
Nosalty Logó

Francia joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Francia joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 329 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6156.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 3190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  2. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy mélyedést képezünk a lisztkeverékben.
  3. A mélyedésbe öntjük a joghurtot, a cukrot, ráütjük a két tojást, és ráöntjük a vanília aromát, majd ott középen jól összekeverjük. Ekkor jöhet, ugyancsak középre, az olaj, amivel folyamatos keverés mellett először a nedves, majd a száraz hozzávalókat is elvegyítjük.
  4. Az így elkészített tésztát beleöntjük a sütőformába, és már mehet is a meleg sütőbe 35-40 percre. Egy vékony hústűvel ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e a tészta közepe. Ha szép aranybarna lesz a teteje, akkor elkészült a sütink.
  5. Ekkor vegyük ki a sütőből, és letakarva hagyjuk a formában kihűlni. Szeletelve, porcukorral, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 35561
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Ez egy nagyszerű alapsüti, amelyet bármilyen lekvárral, nyáron akár fagyival, parféval tálalhatunk. Tea és kakaó mellé nagyszerű. Több napig eláll és nem szárad ki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami gyors és egyszerű sütire vágytunk. Amikor megtaláltam ezt a francia receptet, nem volt vitás, hogy el is készítem. A recept-leírás szerint külön edényben kell kikeverni a száraz és nedves hozzávalókat. Mivel én egy hétköznapi estén kezdtem neki a sütigyártásnak, így kitaláltam a gyorsított verziót: egy tálban oldottam meg, pillanatok alatt a mixelést. A végeredmény magáért beszél!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!