r
Nosalty Logó

Tízperces márványos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ajzert Fruzsina
Tízperces márványos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta készítés

Csokis rész készítése

Összesen 1129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta készítés

Csokis rész készítése

Összesen 5642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta készítés

Csokis rész készítése

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5162.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 5642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Tészta készítés

Csokis rész készítése

Elkészítés

Tészta készítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180fokra. Légkeveréses sütőben 15 perc a sütés gázosban ez valószínűleg több lesz. Három db őzgerincformát és valami mini formát kikenünk olajjal és lisztel, szórjuk, meg hogy majd a süti ne ragadjon bele.
  2. Szétválasztjuk a 8db tojást, a fehérjéhez teszünk 100g cukrot és a maradékot a sárgájába. Felverjük, a fehérjét a cukorral, majd ezután kihabosítjuk a sárgáját a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a sárgájához az átszitált kimért lisztet, az olajat, tejet és az átszitált kimért sütőport is és egyneműsítjük az egészet.
  4. Kiszedünk annyi tésztát, amennyi kakaósat szeretnénk, és ehhez tesszük hozzá az átszitált kakaóport és kikeverjük.
  5. Ha ezzel is megvagyunk, a kész tésztáinkat óvatosan lazítjuk a fehérjével úgy, hogy az ne törjön össze.
  6. Ezután rétegesen a formákba öntjük a tésztákat vagy ki, hogy szeretne kísérletezni vele.
  7. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, tűpróbát tartunk vagy késsel, mert néha átverősen néz ki a süti.
  8. Ha kihűlt, kivágjuk a formából és fogyasztásra kész, magában, lekvárral vagy nutellával ki, hogy szereti.

Csokis rész készítése

  1. Kiszedünk annyi tésztát, amennyi kakaósat szeretnénk, és ehhez tesszük hozzá az átszitált kakaóport és kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 447
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 09.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ajzert Fruzsina 1 recept

Saját recept, mindenki imádja, még azok is akik általában nem szeretik a sütiket. Egyszerű gyors és sok kijön belőle.

Hozzávalók

Tészta készítés

Csokis rész készítése

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek