r
Nosalty Logó

Görög citromos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aztec Gold
Görög citromos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 2 db citrom (mindegyiknek szükség lesz a levére és a lereszelt héjára is!)

A tésztához

Elkészítés

A sziruphoz

  1. Miután sütőbe raktuk a tésztát, készítsük el a szirupot: egy lábasba vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Addig kevergetjük, amíg forrni kezd. Hagyjuk pár percig forrni, majd vegyük le a tűzről.

A tésztához

  1. A lisztet, a grízt, a cukrot és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját.
  3. Ezután hozzákeverjük a lisztes keverékhez, egy csipet sót rakunk bele. Miután fakanállal jól összedolgoztuk, kivajazott és lisztezetttepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30-45 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Miután a kész süteményt kivettük a sütőből, villával óvatosan megszurkáljuk, hogy a szirupot egyenletesen, és jól magába szívja a tészta. (A tésztát ne szúrjuk át teljesen!)
  6. A még meleg szirup felét egyenletesen rálocsoljuk a pite tetejére, majd alufóliával letakarjuk, és állni hagyjuk egy negyed órát. Ezután a maradék szirupot is rálocsoljuk a tetejére.
  7. Amikor kihűlt, berakjuk a hűtőbe.1 óra múlva fogyasztható, de haáll egy éjszakát a hűtőben, azután a legfinomabb, jéghidegen a nyári forróságban remek hűsítő! (A tészta különlegessége, hogy a ráöntött sziruptól nedves marad a tésztája, amitől nagyon omlós lesz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9351
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aztec Gold 5 recept

2011 nyarán Görögországban, Sartin dolgoztam egy étteremben. Ott volt szerencsém megkóstolni ezt a süteményt, ami azóta is az egyik kedvenc édességem. Nem csömör, nagyon frissítő és hűsítő. Tökéletes egy forró nyári napon.

Hozzávalók

A sziruphoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?