r
Nosalty Logó

Citromos habos pite

Baking Gym
Citromos habos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Citromos töltelék

Tojáshab

520
Kalória
7.3g
Fehérje
75.2g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
57.2g
Víz
180.7g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
55.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Citromos töltelék

Tojáshab

Összesen 520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Citromos töltelék

Tojáshab

Összesen 4164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Citromos töltelék

Tojáshab

Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 4164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet, cukrot és a hideg vajat egy konyhai aprítóban morzsás állagúra dolgozzuk. (Ha nincs aprítónk, kézzel is dolgozhatunk, vagy villát is használhatunk.)
  2. Hozzáadjuk a hideg vizet, a tojást és a sót, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. Egy húsz cm átmérőjű tortakarikát kivajazunk. (Használhatunk ugyanekkora piteformát is.) A tésztát lisztezett felületen kb. fél centiméter vastagra kinyújtjuk, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy egy 4 centiméteres peremet hagyunk körbe. (Vagy a piteformába helyezzük.) Körbevágjuk, hogy egyenes legyen a pereme. 15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200°C-re. A tésztát kivesszük a mélyhűtőből, alaposan megszurkáljuk egy villával, és 15-20 perc alatt addig sütjük, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Hagyjuk kihűlni.

Citromos töltelék

  1. A citromok levét, héját és a cukrot egy nagy fém vagy üveg tálba helyezzük. Az edényt pedig egy kisebb lábasban, tűzhelyen forró víz fölé helyezzük. Figyeljünk arra, hogy ne érjen bele az edény alja a vízbe. Folyamatosan kavargatjuk, amíg a cukor fel nem olvad teljesen.
  2. A vajat hozzá adjuk, és homogénre keverjük.
  3. Félrevesszük a tűzhelyről, és óvatosan, folyamatos kavarás mellet hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat. Egy külön kis edényben kavarjuk simára a lisztet a vízzel, majd ezt is öntsük a töltelékhez. Az egészet tegyük vissza a lábasra, és folyamatos kavarás mellett sűrűsödésig főzzük.
  4. Ha véletlenül találunk benne főtt-tojás-darabokat, egy szitán átnyomkodva távolítsuk el őket. Hűtsük le a tölteléket.

Tojáshab

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Amikor borotvahab állagú, elkezdjük evőkanalanként hozzáadni a cukrot. Addig verjük az egészet, amíg egy nagyon fehér, fényes habot kapunk, aminek tartása van.
  3. A kihűlt tésztára rákanalazzuk a citromkrémet, majd beborítjuk a tojáshabbal.
  4. 8-10 perc alatt keményre sütjük a tojáshab tetejét. Akkor jó, ha sötétebb foltok vannak rajta, és óvatosan megkoptatva kemény mindenhol. Hagyjuk kihűlni a könnyebb szeletelés érdekében. Egy éjszakát állva még finomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20

Tökéletes recept a tavaszi időszakra, amikor még nincsen annyi friss gyümölcs, de már valami üdítő édességre vágyunk a hosszú tél után. A kicsit savanykás citromos krém tökéletesen kiegészíti az édes sült tojáshabot a tetején.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek