r
Nosalty Logó

Gorgonzolás füge pármai sonka-köntösben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gorgonzolás füge pármai sonka-köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50139.6 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    49427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50139.6 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    49427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20549 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    20257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A fügéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A fügéhez

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A fügéket felülről X alakban bevágjuk (nem vágjuk végig) és óvatosan szétnyitjuk.
  3. Az "üregbe" gorgonzola sajtot töltünk.
  4. A fügét betekerjük egy szeletpármai sonkába, a sonka alját alul behajtjuk.
  5. 10 percig sütjük.
  6. Közben egy száraz serpenyőben a mandulát megpirítjuk (rázogassuk, elég könnyen leég!).
  7. Tálaláskor a tányérra halmozunk egy kis salátát, meglocsoljuk pici málnaecettel, ráhelyezzük a fügét, körbeszórjuk a pirított mandulával és balzsamkrémmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5213
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Ajánló

Akik nem szeretik a gorgonzolát, vagy olyan helyen laknak, ahol azt a boltokban még hírből sem ismerik (megjegyzem, Miskolcon 2, jól látjátok, ket-tő helyen lehet kapni), reszeljenek le nagylyukú reszelőn bármilyen márványsajtot és egy picike tejszínnel keverjék ki (jó sűrű legyen!).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom-tudom, van már itt a No Saltyn egy kéksajttal töltött füge recept, a Petráé. Ez azonban egy kicsit más. Ha emlékeim nem csalnak, több, mint egy éve is volt már, hogy az RTL Klub Vacsoracsata c. műsorában Hajdú Péter kedves felesége készített ilyet a vendégeinek. Nem tudom, hogy csak a show része volt-e, de annyira fogalma nem volt a témáról, hogy egy csomag szárított fügét vett. A barátnője, a nem kisebb celeb Tornóczky Anita sietett a segítségére, hogy helló, ez nem lesz jó, mire Katácska mobil elő: "Sziamianyuszipuszi, hozzálmárfügétlécci...." snitt, majd Hajdú Péter berobogott egy doboz - friss - fügével. A következő felvonás az volt, amikor kiderült, hogy szeletelt, füstölt lazacot vett friss helyett. (Persze megint szalajtotta az urát.) Tudom, szenya vagyok, de egyik pillanatban a fejemet fogtam, a másikban a röhögéstől fuldokoltam. Elég az hozzá, hogy azóta vágyom rá, hogy elkészítsem ezt a fügét, aminek már akkor a számban véltem érezni az ízét, amikor a műsort néztem. Sajnos én nem tudok leugrani pl. a Fény utcai piacra, valamint nem tudom felhívni a párom, hogy ugyan hozzon már egy doboz fügét, itt nálunk úgy kell vadászni az ilyesmire.:( A receptet azóta őrizgetem a szívemben, most végre fügét is kaptam, hát íme. A pirított mandula és a málnaecetes saláta már az én ötletem volt. A legzseniálisabb benne - az ízén kívül - hogy rövidebb idő alatt kész van, mint ahogy a sütő bemelegedne...:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Már Te is kezded... ?rjíít? ez a sok csábító fügerecept, imádom a fügét! :DDDD Már Nyamókának is mondtam, hogy szegény fügefánknak pont most kellett kifagynia...:( A sztorid állati, nagyon jókat rötyögtem!:DDD Ja és a kép, az gyönyör? lett! Ez már a terasz? ;-) Pusz: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Bizonyámhogy a terasz! :)

Törölt felhasználó

És köszönöm szépen az elismerést.

Törölt felhasználó

Látszik ám!!!:)) Pusz: Mrs Smith

modosa

Juci:) Ez eccer?en dönör?????!!! És a story...:))) nem lehetek elég hálás a fent említett "celebeknek", hogy nem vették el végleg az étvágyad... pusziA

Törölt felhasználó

Szia Anikó! Néha azért az ilyen m?sorokban is vannak jók, mégha...na mindegy..:))))

Gerzsó

Azt a m?sort véletlenül én is láttam, végig bosszankodtam. Most a képet és receptet látva, az bosszant, hogy a fügebokrunk az idén bemondta az unalmast. Bár a legtöbbször a madarak el?bb eszik meg a fügét, mint mi, pedig nagyon szeretjük! Abból a teraszból nem lehetne egy kicsit láttatni a legközelebbi képen? Puszillak, Zsóka néni.

nyamóka

Még egy isteni fügés cucc, amit ki kell próbálnom! :-) Én is láttam a m?sort! Én végigröhögtem, a párom végigszörny?lködte, mindenesetre egyikünk sem nagyon tudta feldolgozni, hogy tényleg van ilyen. Dehát van. S?t, úgy t?nik, ez nem is egyedi eset. Úgy érzem, sokaknak nagy szükségük lenne egy f?z?sulira! :DDDDDDD

Lea

Kedves Juci! A fotó csábító, és mivel én nagyon szeretem a fügét, a párom meg a gorgonzolát, ezért ideális volt a kipróbálásra. Én a pármai sonka helyett az itthon lév? bacont használtam, ami által talán még intenzívebb, és isteni volt ez a kreáció! Köszönöm a receptet! Plusz adalék, hogy bár a m?sort nem láttam, volt alkalmam már találkozni a párral, és szeretném ?ket "megvédeni", mert él?ben kedvesek és értelmesek - számomra nagyon pozitív csalódás volt, mert a tv-b?l valóban nem feltétlen ez a kép jön le róluk. üdv: L.

Törölt felhasználó

Szia le, örülök, hogy ízlett! A másik témáról pedig annyit, hogy a story részben is írtam, hogy nem vagyok benne biztos, nem csak a "show kedvéért" volt-e mindez. Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Kedves Strawberry, akkor ugye pármai sonka kell? (A 4. pontban prágai van írva.) talismantra

Törölt felhasználó

Persze, nem is vettem eszre a banalis elirast...maris javitom :)

Törölt felhasználó

rendben, köszönöm, holnap megcsinálom :o)

agyi

Kedves strawberry a recept nagyon tetszik, pont van hozzá mindenem, holnapra szeretném elkészíteni vendégvárónak, és az a kérdésem, mivel még fügét soha nem csináltam, semmilyen formában, elkészíthetem el?z? nap? vagy frissen kell tálalni?

agyi

Kedves strawberry utána gondoltam a receptnek, és rájöttem hogy nem forrón, de szobah?mérséklet felett kell tálalni, a sonka miatt, remélem jól gondolom, tehát el?készítem, és tálalás el?tt kb fél órával kisütöm, és ráteszem a hideg saláta ágyra. én dióval díszítem, mert a gorgonzola, am egyébként a kedvenc sajtom, nagyon jól harmonizál a dióval, és nem mellékesen, az van itthon. mégegyszer, köszi a receptet!

Hozzávalók

A fügéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek