Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött avokádó

Töltött avokádó
Töltött avokádó
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az előételt Svédországban ettem először. Azóta is gyakran készítem, hiszen csak pár perc az egész! A puha avokádó, a krémes tejföl és a kaviár íze nagyszerűen harmonizál.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalás előtt közvetlenül készítsük, esetleg frissen őrölt borssal díszítsük. Előételként és például a karácsonyi hidegtál egyik elemeként is kivállóan megállja a helyét. A felhasznált kaviár lehet természetesen fekete és piros is egyaránt. Az avokádónak viszont nagyon puhának, érettnek kell lennie ahhoz, hogy a héjából könnyedén kanalazhassuk kedvünkre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jó érett avokádót nem pucoljuk meg, hanem kívülről megmossuk, felezzük, a magját eltávolítjuk és belsejét citrommal csepegtetjük.
  2. A mélyedésekbe 1-2 kanál tejfölt és a tetejére 1-1 adag kaviárt teszünk.
  3. Rögtön tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 519
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
296 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kaviáros avokádó, tejfölös avokádó, kaviárral töltött avokádó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
avokádó 4 db
tejföl 2 dl
kaviár 5 dkg
citromlé 10 csepp