r
Nosalty Logó

Göngyölt rántott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Göngyölt rántott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1207 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3622 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 1207 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10851.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2093 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    6114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3480 micro
Összesen 3622 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát picit megpucoljuk, majd sós, lobogó vízben pár percig főzzük, ezután jeges vízbe rakjuk (így megőrzi a színét és az ízét). Lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Az olajat felhevítjük (olyan hőfokra, amiben 1-2 perc alatt szépen megpirítjuk, nagyjából amiben a rántott sajtot készítjük).
  2. A megtörölt spárgákat elsőnek a lapsajtba tekerjük, utána a sonkába, ezután jöhet a lisztbe, tojásba és prézlibe való forgatás. Én fogpiszkálóval átszúrom őket, hogy egyben maradjanak, majd mehetnek is a forró olajba. 1-2 percig sütjük, amíg szép színük lesz, aztán kivesszük őket.
  3. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot, és ezután még melegen tálaljuk. Esetleg házi majonézzel, de magában is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1127
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem ötlete volt, én pedig kiviteleztem a kedvéért. Nagyon finom lett!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!