Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gömböcös rizottó

Gömböcös rizottó
Gömböcös rizottó
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept kb. egy éve várja, hogy elkészítsem. No most jött el az ideje, de tartok tőle, hogy a következő alkalomra nem kell ilyen sokat várni. Nagyon jó kis gyors egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

A rizottóhoz

A rizshez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Erededileg sütőtökkel akartam elkészíteni a rizottót, de mellényúltam a zöldséges rekeszben. Tálaláskor lehet szórni rá egy kis reszelt sajtot, vagy kedvünkre való mártással, savanyúsággal is fogyasztható.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret a tejbe tördeljük, majd néhány perc múlva kinyomkodjuk. A csirkehússal összedolgozzuk. Megsózzuk, fűszerezzük, majd a hagymával és 1 ek vajjal alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy érjenek az ízek. (Ezt előző este már összeállíthatjuk.)
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-ra melegedni.
  3. Amíg a sütő melegszik, a rizst megfőzzük. A répakarikákat 1 ek vajon megpároljuk.
  4. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a csirkehúsos masszából kis gombócokat ültetünk rá.
  5. A maradék vaj felével megkenjük, majd az előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 5-10 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk őket egy csipesszel, és a vajjal a másik oldalukat is bekenjük, majd további 5 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
  6. A sütőt elzárjuk, és a kész rizst fellazítjuk, majd a répakarikákkal és a gombócokkal könnyedén összekeverjük a sütőben lévő jénaiban. Ha van teteje az edénynek azt tegyük rá, hagyjuk a sütőben, amíg az asztalra kerül.
  7. Tálaláskor egy kis friss, vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombócos rizottó, zöldséges rizottó húsgombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

664
csirkecomb 50 dkg
kenyér 1 szelet
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 2 ek
rizs 2 bögre
sárgarépa 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek