Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött karalábé Gombagasztro konyhájából

Gombával töltött karalábé Gombagasztro konyhájából
Gombával töltött karalábé Gombagasztro konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsenge karalábé megtöltve ezzel a gombás töltelékkel valami fenséges! Különleges és gyors, ezért szeretem. Aki merészebb, karalábé helyett kisebb méretű tökkel is kipróbálhatja! A siker garantált!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst.
  2. Pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá az apróra vágott gombát. Ízesítsük sóval és őrölt fűszerpaprikával.
  3. Ezt a gombapaprikást keverjük a főtt rizshez. Ügyeljünk arra, ha túl sok a paprikás lé, akkor csak egy részét használjuk fel, mert eláztatja a rizst.
  4. Hámozzuk meg a karalábékat, és vágjuk le a felső egyharmadukat. Ez lesz a kalap. Az alsó rész óvatosan kaparjuk ki, hogy kis kosarakat kapjunk. Kevés vízben pároljuk félpuhára. Miután kihűlt, töltsük meg a gombás töltelékkel.
  5. A megtöltött karalábékat tegyük rácsos tepsibe, mert így szebben tud megsülni. Tetejükre tegyük vissza a kalapot, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk meg reszelt sajttal. Aranybarnára süssük őket.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 969
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás töltelékkel töltött karalábé, zsenge töltött karalábé, gombával töltött zsenge karalábé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
csiperkegomba 500 g
rizs 125 g
víz 2.5 dl
karalábé 6 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
tejföl 3 ek
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint