r
Nosalty Logó

Gombás tekercs 2.

Tünde
Gombás tekercs 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

1047
Kalória
57.3g
Fehérje
34.4g
Szénhidrát
75.2g
Zsír
267.6g
Víz
427.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

A tésztaalaphoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1047 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2842 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    2702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a gombát lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, s olajon üvegesre sütjük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, kevés vizzel felöntjük, s miután a hús elfőtte levét, a gombát is belekeverjük.
  4. Mikor sülni kezd, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Közben lereszeljük a sajtot, és felkockázzuk a mozzarellát.
  6. A tésztaalaphoz egy lábosban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, s mikor már hólyagosan fő, lassan felöntjük a hideg tejjel.
  7. Addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Félretesszük, és kihűtjük.
  8. Miután kihűlt, a tojásokat szétválasztjuk, s a sárgákat egyenként hozzákeverjük.
  9. A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük, s óvatosan a masszához forgatjuk.
  10. Egy tepsit kivajazunk, s kibéleljük sütőpapírral.
  11. Elegyengetjük a masszát a tepsiben, s először 190-200 fokon, majd 10 perc után még 20 percig 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  12. Miután megsült a lap, még melegen, ahogy kivesszük a sütõbõl, a tepsiben hagyva, megkenjük a gombás hússal, megszórjuk a mozzarelladarabkákkal és a reszelt sajttal, és a sütõpapír segítségével feltekerjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Nálunk hagyományos ételnek számít.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...