Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű spenótos táska

Teljes kiőrlésű spenótos táska
Teljes kiőrlésű spenótos táska
43 perc / előkészület: 30 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldségleves mellé készítettem abból, ami volt itthon, aztán persze elmajszoltam egy bögre teával magában délutáni pihenés közben egy párat.
Kívül ropogós, belül a spenóttól puha, de nem vízben ázó állagúnak kell lennie.
A képen azért ilyen foltos a teteje, mert soknak tartottam a három evőkanál zsiradékot, aminek az lett a következménye, hogy száraz lett a tészta teteje, mire kinyújtottam kellően vékonyra, ezért megkentem egy kicsit sütés előtt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, a borsot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kefirt, a langyos kókuszzsírt, a céklalevet, a szódabikarbónát, és kemény, nyújtható masszává gyúrjuk, amíg le nem jön a kezünkről és a tálról a tészta.
  2. Előkészítjük a virslit és a spenótot; előbbit ujjnyi vastagra szeleteljük, utóbbit kiolvasztjuk, és szűrőn alaposan kinyomkodjuk a levét, valamint ízlés szerint sózzuk.
  3. Két részre osztjuk a tésztát, majd vékonyra nyújtjuk őket, négyzet alakokat vágunk a lapból, aztán megtöltjük virslivel és kb. egy teáskanálnyi spenóttal. A tetejét befedjük egy másik tésztaszelettel, és kicsit összenyomkodjuk a szélét.
  4. Sütőpapíron 180 Celsius fokos sütőben sütjük, amíg meg nem pirul a táskák széle. Levesek mellé vagy sós teasüteménynek, esetleg magában nasiként is fogyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

manchester

Mióta szakács: 2016.04.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis párna, spenótos nassolni való

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
kefir 2 ek
céklalé 2 ek
kókuszzsír 3 ek
tojás 1 db
7 g
bors 0 ízlés szerint
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
spenót 45 dkg
virsli 7 dkg