Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-spenótos tészta

Gombás-spenótos tészta
Gombás-spenótos tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha túl sokat veszek gombából és spenótból. Meg néha van bor a hűtőben. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és kicsit megforgatjuk/sütjük őket, majd félretesszük őket (de az olajat megtartjuk, amiben sütöttük). Közben másik lábasban felteszünk vizet forrni a tésztának.
  2. A gombákat alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a kolbász olajában főzzük őket, amíg meg nem barnulnak, kb. 5 perc, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott paprikát.
  3. A gombákhoz adjuk a bort, és hagyjuk főni, hogy szinte az összes leve elpárologjon. Közben a forró vízben, pici sóval al dente-re főzzük a tésztát. Mikor leszűrjük, a főzővizet megtartjuk.
  4. A tésztát a gombákhoz adjuk, a spenóttal és egy bögrényi főzővízzel, majd sűrűn kevergetve főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz besűrűsödik. Ekkor hozzáadunk még egy bögre főzővizet, a kétféle reszelt sajtot, sót és borsot. Elkeverjük.
  5. Ha a víz nagy része elfőtt, hozzákeverjük a vajat is. Ha az felolvadt, mehet hozzá a kolbász, kicsit összeforgatjuk, és egy kis reszelt sajttal a tetején már lehet is tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
112 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta, zöldséges-kolbászos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

921
olívaolaj 1 ek
kolbász 150 g
csiperkegomba 150 g
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1 dl
tészta 250 g
spenót 150 g
parmezán sajt 15 g
sajt 20 dkg
vaj 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint