r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos tészta

Júlia
Gombás-spenótos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

919
Kalória
42.5g
Fehérje
68.7g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
177.4g
Víz
100.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4422 micro
Összesen 919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7650.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    7709 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13267 micro
Összesen 2759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és kicsit megforgatjuk/sütjük őket, majd félretesszük őket (de az olajat megtartjuk, amiben sütöttük). Közben másik lábasban felteszünk vizet forrni a tésztának.
  2. A gombákat alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a kolbász olajában főzzük őket, amíg meg nem barnulnak, kb. 5 perc, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott paprikát.
  3. A gombákhoz adjuk a bort, és hagyjuk főni, hogy szinte az összes leve elpárologjon. Közben a forró vízben, pici sóval al dente-re főzzük a tésztát. Mikor leszűrjük, a főzővizet megtartjuk.
  4. A tésztát a gombákhoz adjuk, a spenóttal és egy bögrényi főzővízzel, majd sűrűn kevergetve főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz besűrűsödik. Ekkor hozzáadunk még egy bögre főzővizet, a kétféle reszelt sajtot, sót és borsot. Elkeverjük.
  5. Ha a víz nagy része elfőtt, hozzákeverjük a vajat is. Ha az felolvadt, mehet hozzá a kolbász, kicsit összeforgatjuk, és egy kis reszelt sajttal a tetején már lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Néha túl sokat veszek gombából és spenótból. Meg néha van bor a hűtőben. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...