r
Nosalty Logó

Gombás spaghetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Gombás spaghetti fehérboros tejszínes zöld pestoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2801.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 1911 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítjuk, a gombákat szeleteljük.
  2. A tészta főző vizét feltesszük, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
  3. Egy nagy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a chilit, s a gombát, fűszerezzük. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazzuk a pestot, ráöntjük a bort és a tejszínt.
  4. Közben a tésztát belerakjuk a fazékba. Amikor már al dente, rámerjük a szószra a tésztát. Kanalazunk rá egy keveset a főzővízből, összekeverjük.
  5. Tálaljuk. A tésztára morzsolunk sajtot, s teszünk rá koktélparadicsomot.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A hűtőben még van saját készítésű zöld pesto. Nem használtam hozzá tartósítószert, nem szeretném, ha megromlana, másrészt szeretem a vele készült ételeket. Most egy olaszos ízvilágú pasta volt a napirenden. Fenséges volt. Remélem, a Gastronómia történetébe így fog bevonulni: Spaghetti alla Andrea con funghi,  pesto verde, molto chili e aglio, vino bianco, crema, pomodorini e formaggio  di capra Nos, ennyit az öntömjénezésről! Következzen a RECEPT!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek