r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Gombás-sajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5861.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    2117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3138 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk.
  3. Közben a gombát felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymás-baconre dobjuk a gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon addig pároljuk, míg a víz elmegy alóla.
  4. Közben egy tojással elkeverjük a tejfölt és a tejszínt, belekeverjük a reszelt sajt felét.
  5. Levesszük a tűzről a ragut, beleöntjük a tejfölös keveréket és a sajt felét, a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A kifőtt tésztát leszűrjük, enyhén kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínes ragut, befedjük a maradék sajttal.
  7. 180 fokos sütőben (én most nem melegítettem elő) 20 perc alatt átsütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 34470
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sajtos rakott tészta
Németi Olga 105 recept

Gyors, finom, melengető vacsorára vágytam, ami remélhetőleg a gyereknél is sikert arat. Így lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!