r
Nosalty Logó

Gombás rizssaláta Verától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Vera vagyok
Gombás rizssaláta Verától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 1639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk óvatosan, folyó víz alatt. (Én nem hámozom meg, mert így erősebb íze van a gombának.) Utána a kalap alól kilógó szárát levágjuk a gombának. Ezután a fejeket vékonyan felszeleteljük.
  2. A felszeletelt gombát egy nagyobb serpenyőbe tesszük, ráöntjük az olajat, megsózzuk, megborsozzuk. Ezt összekeverjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad alá vizet önteni! Így a gomba a sótól levet ereszt, és el is párolog ez a lé róla. Ettől lesz nagyon intenzív íze a gombának.
  3. Utána ráöntjük a rizst és a felszeletelt olajbogyót, összekeverjük a gombával, és összeforrósítjuk. Ezután félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rátesszük a két tojást, és nagyon alaposan összekeverjük. Még 2 percig nagy lángon pirítjuk az ételt. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni. (Erre azért van szükség, hogy a forró étel ne "főzze meg" a nyers zöldségeket.)
  4. Amíg hűl, meghámozzuk az uborkát, és felkockázzuk. A paprikát egészen apróra vágjuk fel, a petrezselymet is felvagdaljuk.
  5. Ezután a rizst egy nagyobb edénybe öntjük, és hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket. Jó alaposan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2673
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Általában több rizst szoktam főzni, mint amennyi köretnek elfogy. Ebből a maradékból szoktam ilyen-olyan kiegészítéssel rizssalátát készíteni.:) Nyugodtan lehet bele tenni másféle zöldségeket is, csak finomabb lesz. Pl. ehhez paradicsom is finom lett volna, de nem volt itthon.:) Ez kb. 2 adag étel, ha magában esszük, de 4 embernek is elég, ha másodiknak vagy köretként esszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek