Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás pizza párna

Gombás pizza párna
Gombás pizza párna
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a pizzát, de egy idő után, amikor már unalmas, akkor ez az étel kicsit feldobja a megszokott ízeket. Az ötlet a pékségben kapható pizzás dolgokból jött, csak szerintem unalmas, ha csak pizzaszósz van benne, így jó gazdagon megtöltve sokkal laktatóbb, érdekesebb és változatosabb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk vízben egy kis cukorral, majd bedagasztjuk a liszttel, pár csipet sóval ízesítjük. Összegyúrás után a tészta tetejét megszórjuk egy kis liszttel, majd letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. (kb. 1 óra)
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: ízlés szerint keverjük a paradicsomszószhoz az oregánót, bazsalikomot, sót, cukrot és az összezúzott fokhagymát. 
  3. A tölteléknek valókat felvágjuk, a sajtokból kis kockákat vágunk.
  4. Miután megkelt a tészta, 4 egyenlő részre választjuk. A tésztákat kör vagy ovális alakra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, majd csak a felére helyezzük el a töltelékeket ízlés szerinti mennyiségben, mivel a tészta nyúlik, jól meg lehet pakolni.
  5. Ezután a nem megpakolt felét óvatosan ráhatjuk a töltelékekre, és a széleket finoman összenyomkodjuk.
  6. A tetejére díszítésként reszelt sajtot és gombaszeleteket tehetünk, majd előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. (Én ezeket is a teflonos pizzasütőlapon szoktam elkészíteni, mert az lyukacsos, így teljesen átsül, valamint le sem ragad.)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

lainyke

Mióta szakács: 2011.09.19.
3 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos-gombás kelt batyu, pizzás kelt párna gazdagon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsozso21
zsozso21 Fri, 2011-10-07 20:25

Ne haragudj, lehet, hogy én látom rosszul, de a hozzávalóknál mintha a tésztájából hiányozna a víz vagy tej.

lainyke
lainyke / lainyke Fri, 2011-10-07 20:53

Kedves Zsozso21!

Beírtam a hozzávalókhoz, köszönöm, hogy szóltál, nem is gondoltam rá, hogy ezt is be kellene írni.

609
finomliszt 250 g
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
víz 1 dl
paradicsomszósz 2 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
gomba 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
bacon 4 szelet
sonka 4 dkg
felvágott 4 dkg
trappista sajt 12.5 dkg
füstölt sajt 12.5 dkg
sajt 3 dkg
gomba 1 közepes db