Gombás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zsoofeeka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
40g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2691
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
A töltelékhez
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
37.8g csiperkegomba8 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
7.6g sajt27 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
Összesen
204
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5805.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 3146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 791.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1524 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 1478 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1135 micro
Összesen
2691
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 ek só
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
50 dkg csiperkegomba
-
3 db tojás
-
2 ek mustár
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a lisztet a sóval, megborsozzuk, és belekockázzuk a hideg vajat.
- Összemorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel, és hozzákanalazzuk a hideg vizet (ha még száraz, több kanállal).
- Összegyúrjuk a tésztát, és folpack-fóliába csavarva, 30-40 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
- Előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat).
- Serpenyőben (vagy wokban) üvegesre pirítjuk a hagymát, és azon megsütjük a gombát, petrezselyemmel ízesítjük.
- Amíg sül a gomba, összekeverjük a tojást, a mustárt és a reszelt sajtot, majd mikor elkészült a gomba, azt is hozzáöntjük.
- A pihent tészta 3/4 részét kinyújtjuk, és kivajazott (vagy olívaolaj) kerámia piteformába fektetjük.
- Megtöltjük a pitét, és maradék kinyújtott tésztával betakarjuk.
- A pite széleit vízzel összeragasztjuk, és a tetéjét bevágjuk a gőznek.
- Aranybarnára sütjük, és szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 14367
- Feltöltés dátuma: 2011. május 24.
Ajánló
Én fokhagymás-fűszeres tejföllel és paradicsommal szoktam tálalni, de salátával is nagyon finom :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
zsoofeeka
12 recept
Ez a recept eredetileg füstölt sonkát ír tölteléknek, még anyukám küldte emailben. A fűszeres tejfölt én találtam ki hozzá, mert nekem kicsit száraz volt, és a paradicsom köret is lazítja. A barátom néhány hónapja úgy döntött, hogy vegetáriánus lesz, így a kedvenc ételeinket átdolgoztam "zöldségessé". Ugyanezt a pitét szoktam készíteni répás-kukoricás változatban is, és általában telitalálat ebédre és vacsorára is. :)