r
Nosalty Logó

Gombás párna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás párna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 597 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    929 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben vajon megpirítjuk a szalonnát.
  2. Hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük 3-4 percig.
  3. Hozzáadjuk a gombát és egy kis sót. Ekkor vizet enged, ezt lesütjük.
  4. Beletesszük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, ezt is lesütjük pár perc alatt.
  5. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon elforraljuk kb. 3-4 perc alatt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Kivajazunk egy sütőlemezt.
  7. Az egyikleveles tésztát (ha nem kinyújtottat vettünk, akkor kinyújtjuk) kitekerjük, és felosztjuk 6 db egyforma négyzetre, és a másik leveles tésztával is így járunk el.
  8. Lesz összesen 12 db egyforma négyzetünk. Ebből hat darabnak derelyevágóval, vagy éles késsel a közepébe vágunk átlósan három rést párhuzamosan, a középső hosszabb legyen, a két szélső rövidebb. Ezek lesznek a tetők. A 6 db vágás nélküli négyzet mindegyikére halmozunk a gombás töltelékből kb. 2 kanálnyit, de amúgy tetszés szerint rakhatunk rá. Ezután fogjuk a bevágott négyzeteket, és rárakjuk a töltelék tetejére. Az alsó lapokat összenyomkodjuk a felsővel körben, szépen türelmesen.
  9. Ráhelyezzük a kész párnákat a sütőlemezre, s a tetejüket megkenegetjük egy felvert tojással. A tetejükre parmezán sajtot reszelünk tetszés szerint.
  10. Betoljuk a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük, és langyos melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11095
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, ha gyorsan valami kis meleget kívánna az ember. 6 db lesz belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamelyik nap a könyvespolcunk legfelső leghátsó régiójából előkerült egy szakácskönyv, amit meglepve láttunk, mert egyikünk sem emlékezett, hogy van ilyen könyvünk.(Jó-jó, még azt hiszem van egy pár ilyen rejtett kincs...) A címe: Tolnai Kálmán :Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből. S mivel Juniornak elég gyakran sütünk leveles tésztából lekváros levelet...Egyszer csak beugrott, hogy miért ne próbálnánk gombával tölteni ezt a tésztát. A leveles tészta valóban megkönnyíti az ember életét, be kell látni. Pillanatok alatt lehet mindenfélét belőle varázsolni. Végül a dolog humoros része, hogy ebben a könyvben ilyen gombás töltelék egyáltalán nem is szerepel, ezt Mr Smith találta ki, mivel szereti az olaszos ízvilágot, fel is lehet fedezni benne. De mindegy, egy jó szakácskönyvnek még a borítója is ihletet ad...:D

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!