r
Nosalty Logó

Spenótkrémes rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Spenótkrémes rúd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2932 micro
Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8797 micro
Összesen 1916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot sós vízben megfőzzük és leszűrjük, majd egy villával pépesítjük. A margarint egy lábaskában felhevítjük, fehéredésig pirítjuk benne a lisztet. Sózzuk, és felengedjük tejjel. Folytonos kevergetés mellett besűrítjük.
  2. Ezután hozzákeverjük a spenótpépet, egy gerezd zúzott fokhagymát és pici sót. A tűzön még kevergetjük egy kicsit. Ezután félretesszük. Amikor langyos, hozzádolgozzuk a reszelt sajtot.
  3. A leveles tésztát kigöngyöljük és félbevágjuk. A spenótos masszából kis hengereket formálunk, és a fél leveles tésztára tesszük, keresztben elosztva. Legalább nyolc darabnak kell lennie.
  4. Ezután befedjük a másik fél darab tésztával. Éles késsel nyolc részre vágjuk a töltelékek között. A tészták széleit lenyomkodjuk. Tetejüket megkenjük egy kevéske olajjal. Éles késsel bevagdossuk a rudak tetejét. Sütőlemezre tesszük.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2332
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótkrémes rúd
Lizinka_ 491 recept

Amikor vásárolok, a "helyben sütött " pékáruknál mindig elcsábulok, és veszek valamilyen finomságot. Kedvencem a spenótkrémes rúd. Gondoltam, hétvégén házilag is elkészítem, felhasználom hozzá a kertben még le nem fagyott spenótot. Mivel nálunk mindenki spenót rajongó, bátran kínáltam éhes családomnak tízóraira. Pillanatok alatt befaltuk, mert olyan jóra sikerült. Igaz, most először sütöttem, de nem utoljára.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!