r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
asusuy
Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

ragu

rizs

Összesen 557 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

ragu

rizs

Összesen 1672 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

ragu

rizs

Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 557 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    751 micro
  • β-karotin
    4217 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3524 micro
Összesen 1672 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    822 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

ragu

rizs

Elkészítés

ragu

  1. A rizst egy tálba rakjuk, és hideg vízzel leöntjük. Teljesen lepje el a víz, és 3-4 órán át ázzon zavartalanul. Ezzel a lépéssel jelentősen lerövidíthetjük a barnarizs főzési idejét, mely a sima fehér rizshez képest enélkül némileg hosszabb volna.
  2. Fél evőkanál vajon a lecsepegtetett rizst egy közepes méretű, lapos lábosban picit megpirítgatjuk. A cél az, hogy a magába szívott nedvességet kiadja magából, és kapjon egy kis színt.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, és dobjunk rá egy szál rozmaringot. Fedő alatt, néhányszor megkeverve -ha szükséges, a vizet pótoljuk kis mennyiségekkel- kb. 20 perc alatt el is készülünk vele. Ne felejtsük a végén kiszedni a rozmaringszárat.

rizs

  1. Amíg a rizs révbe ér, kényelmesen összeállíthatjuk a ragut is. Elsőként szeljük a póréhagymát vékony karikákra, aprítsuk fel a fokhagymát, valamint vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított gombákat és paradicsomokat (héjastól). Bármilyen gombát választhatunk, akár többfélét is használhatunk, az ízek csak gazdagabbak lesznek. Ha tehetjük, konzerv vagy üveges megoldás helyett mindig friss gombát vegyünk, megéri!
  2. Egy nagyobb lábasban fél evőkanál vajon szép lassan indítsuk el a hagymákat, és amikor már elérik az általunk kedvelt állapotot, rakjuk hozzá a gombát és a paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk a hozzávalókat, és érkezhetnek a zöldfűszerek is: zsálya és rozmaring, csodásan működnek majd együtt gombával. Fedő alatt 10 perc múlva megpuhulnak a gombák, és a paradicsom is enged egy kis levet, anélkül hogy összeesne.
  4. Húzzuk le az ételt a tűzről, keverjük hozzá a maradék vajat és a kukoricát, majd borítsuk az egészhez az éppen elkészült barnarizst.
  5. Érdemes 5-10 percig lefedve félrerakni az elkészült ételt, hogy a rizs összebarátkozhasson az immár sűrű szafttal. Remek lesz, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1010
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Ajánló

Kakukkfűvel, petrezselyemmel, vagy citromfűvel szintén fűszerezhetjük ezt az ételt, a gombának jól állnak mindezek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Nagy melegben gyorsan elkészülő, könnyed és szaftos ételre vágyva remek választás ez a recept. Ráadásul egészséges is!

Hozzávalók

ragu

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek