Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás paprikáscsirke

Gombás paprikáscsirke
Gombás paprikáscsirke
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akármennyire hétköznapinak tűnik, nálunk mindig ünnep, ha paprikás csirke kerül az asztalra. Gombával kiegészítve pedig már-már a zsenialitás határát súrolja!

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 5 dl tejföl
  • fűszerpaprika
  • só, bors

ajánlat

Ezt az ételt csak és kizárólag házi készítésű nokedlivel illik adni. A fejes saláta és az uborkasaláta között már lehet hezitálni, ez megengedett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát olajon megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paradicsomot, majd fűszerpaprikával megszórjuk.
  3. Erre jöhet a kockázott csirkehusi, amit sózunk, borsozunk, jól összekeverjük a zöldséges alappal, és egy-két percig pirítjuk rajta.
  4. Ekkor jöhet a szeletelt gomba, melyet hagyunk, hogy egy kis levet eresszen.
  5. Vízzel felöntjük az egészet, hogy ellepje, utánafűszerezzük, és letakarva 35-40 percig alacsonyabb lángon puhára főzzük a husit.
  6. A főzőlevet egy keverőtálba öntjük, tejföllel jól kikavarjuk, esetleg turmixoljuk, majd a húshoz visszaöntve még pár percig, folyamatos kavarás mellett besűrűsítjük.
  7. Házi készítésű nokedlivel és friss zöldsalátával tálaljuk.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 225
elküldve: 7
receptkönyvben: 375
elkészítve: 40/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt gombával, paprikás csirke gombával, tejfölös-gombás csirkepörkölt, csirkepaprikás gombával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Földes Orsika
Földes Orsika Thu, 2015-08-20 16:28

Kedves Gréti!
Én vagyok Zsuzsanna47-nek a "szőrözős" lánya.Most én is elkészítem a pörit, és biztosan nagyon finom lesz. De nem annyira, mint anyué volt!
Köszönöm
Orsi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-08-21 13:06

Szia Orsi!
Igen, van egy csomó étel, amit hiába készítünk el ugyan úgy (nálam a nokedli az egyik ilyen), az édesanyánké sokkal finomabb lesz. Benne van a kis lelkük, meg a mi nosztalgiázásunk, de így van ez jól! Üdv, Gréti

PaNdaR3N
PaNdaR3N Wed, 2014-05-07 09:05

über jó lett, az első paprikás amit csináltam :) köszönöm a receptet ;)

zsuzsamama
zsuzsamama Thu, 2014-02-20 14:11

Imádjja családom minden tagja a csirkepörköltet, csirkepaprikást, lecsóscsirkét gombáscsirkét, de nem pusztán mell fléből.
Számunkra ez a husi ilyen formában száraz és fü...oros.
A pörkölt, paprikás akkor izletes,zaftos, ha csontos huiból készül
A mellfilét rántom, sattal f.szalonnával tejföllel és zöldségekkel régezve sütöm.
Bocsi a kritikáért, nem akarok megbántani senkit
Ahány ház, annyi izlés

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-02-20 14:39

Kedves Zsuzsamama! Ez csak egyféle elkészítési módja a gombás csirkének. Az én gyermekeim, sajnos kevésbé szeretik a csirke combját, szárnyát, mint a mellét, ezért töltöttem fel ezt a verziót, mint lehetőség az oldalra. Valóban, ahány ház, annyi szokás. Úgy gondolom, hogy sokan szeretünk recepteket böngészni, azokból inspirálódni, aztán elkészítjük a saját változatunkat. Üdv, G

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Thu, 2014-02-20 11:19

Miért mindig , - na jó legtöbbször - csirkemell? Annak a szerencsétlen kotkodának annyi finom alkatrésze van!
Ez nem kritika akart lenni csupán észrevétel.
Üdv. Bandipapa

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-02-20 12:07

Kedves Bandipapa!
Ez a recept éppen csirkemellből készült, de természetesen más alkatrészből is elkészíthető. A paprikás csirke, például a kedvencem, amibe, ugye mindenféle "csirkerész" benne foglaltatik. Általában gyerekeknek főzök és ők elég finnyásak. A csirkemell az egyik legsallangmentesebben elkészíthető, gyors lehetőség, ezért esett rá a választás.
Üdv, Gréti

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sun, 2013-07-21 13:52

Kedves Gréti!
Ma nálunk a Te recepted alapján készült paprikás csirke volt az ebéd. Kicsit izgultam, mert a lányom
amióta önálló háztartást vezet, mindig valami apró megjegyzést tesz, hogy Ő ezt nem így készíti.
Ma nem szólt semmit, de a tányérját újból megrakta és még vitt holnap ebédre is.
Annyit mondott- Anyci ma szuper jót főztél, ezt én is megtanulom!
Köszönöm Neked, és a receptednek, hogy vissza kaptam a lányom dicséretét. Üdvözöl: Zsuzsa