Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás nokedli rukkolával és gorgonzolaszósszal

Gombás nokedli rukkolával és gorgonzolaszósszal
Gombás nokedli rukkolával és gorgonzolaszósszal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen gondolkodtam a gombás nokedli ötleten, de kellett hozzá találnom valami karakteres ízt. Ez lett a gorgonzola, és persze amikor csak lehet, egyik nagy kedvencem, a rukkola társult be mellé.

hozzávalók / 2 adag

Nokedli

Szósz

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát tisztítás után nem túl apró darabokra vágjuk. Serpenyőben 1-2 kanál olíván erős lángon pirítjuk, nem pároljuk! Csak a végén sózzuk. Amikor kicsit meghűlt, késes aprítóval apróra vágjuk.
  2. Felteszünk egy nagy fazék vizet sóval a nokedlinek. Belerakunk 3 babérlevelet, ezt csak úgy kitaláltam, de nagyon jó ízt adott a végén a nokedlinek, máskor is fogom csinálni.
  3. Amikor már forr, 1 egész tojást összekeverünk 2 dl vízzel (nálam kb. ez a nokedli adag), megsózzuk, hozzákeverjük a gombát, és gyorsan rétesliszttel nokedlitészta sűrűségűre keverjük.
  4. Beszaggatjuk a nokedliket, amikor feljöttek a felszínre, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és 1-2 kanál olívát öntünk rá, hogy ne tapadjon össze.
  5. 2 dl tejfölt felmelegítünk, beletördeljük a gorgonzolát, homogénre keverjük az egészet, a végén kicsit sózzuk, borsozzuk a szószt.
  6. A tányéron a nokedlit megszórjuk egy kevés megtépkedett rukkolával, és meglocsoljuk a szósszal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
256 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás galuska, sajtszószos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1075
csiperkegomba 30 dkg
olívaolaj 5 ek
rétesliszt 25 dkg
tojás 1 db
víz 2 dl
0 ízlés szerint
gorgonzola 10 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rukkola 5 dkg