Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás muffin Eszter konyhájából

Gombás muffin Eszter konyhájából
Gombás muffin Eszter konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánus jött vendégségbe. Főként neki készítettem. Nagyon ízletes. Bár szerintem simán elmenne egy fasírtnak főzelékhez. Nagyon laktató.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gombatöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és félretesszük.
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, tejet és a tojást. Mélyedést képezünk a száraz keverékbe, és egyszerre beleöntjük a folyadékot.
  5. Hozzáadjuk a gombás anyagot, és addig keverjük csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Nem szabad túlkeverni!
  6. A tésztát belekanalazzuk a muffin formákba (csak 2/3-ig!), 20-25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 886
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter121

Mióta szakács: 2013.04.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombás sajtos muffin, muffin gombával, gombás diós muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

585
finomliszt 1.75 bögre
cukor 1 ek
0.25 tk
sütőpor 2 tk
trappista sajt 3 dkg
tej 180 ml
napraforgó olaj 83 ml
tojás 1 db
vaj 1 ek
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
dió 3 dkg
bors 1 késhegynyi
petrezselyem 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál