Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos-mozzarellás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mediterrán paradicsomos-mozzarellás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 401 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6763.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    34427 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4160 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 289 Kcal

Elkészítés

  1. A mozzarellát és a paradicsomot leszűrjük, majd apró kockákra vágjuk. Néhány mozzarella kockát félreteszünk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást, írót és olajat, konyhai robotgéppel sima tésztává dolgozzuk.
  4. Hozzákeverjük a bazsalikomot, mozzarellát és paradicsomot.
  5. A muffintepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffinpapírral, majd a tésztát belekanalazzuk. A maradék mozzarella kockákkal megszórjuk.
  6. Az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd kiemeljük a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6709
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Langyosan a legfinomabb ez a muffin. A muffinokat le is fagyaszthatjuk. A felengedett süteményt 180 fokon kb. 15 percig süssük.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Szép és guszta! :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.