r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5744 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 1437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    530.3 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3102.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4157 micro
Összesen 5744 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
  2. A gombát és a hagymát egyszerre egy kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálbatesszük.
  4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt gombát. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.
  7. Beleteszünk egy paprikát.
  8. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
  9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 132470
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.  Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Kiki, Tudnál segíteni? Nem teljesen világos, hogy a paprikát milyen formában és hová tesszük bele. Válaszod el?re is köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia! Egész egyszer?en a hús mellé egyben, csak az íze kedvéért. El is lehet hagyni. Én a sültek mellé általában szoktam tenni vagy paradicsomot vagy paprikát ízesítés képpen. kiki

Törölt felhasználó

Szia! Biztos finom az amit te írsz, de én egész máshogy csinálom és nagyon finom. A töltelékbe darálthúst is teszek,f?tt tojásokat kockáravágva és f?szerezem,mint a fasírtot. Aztán a dagadót ketté vágom,hogy a tölteléket beletudjam rakni és bevarrom. Utánna kív?lr?lbepácolom,mint a grillhúst és a tepsibe teszem,olajat vagy zsírt rakok alá és 1 pohár vízet és lefóliázom,amikor már belemegy a villa,leveszem a fóliát és pirosra sütöm. Szerintem próbáljátok ki,nagyon finom!!! :::))

Törölt felhasználó

Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni. üdv kiki

Törölt felhasználó

Szegény édesanyám a töltelékbe tett még egy kis elkapart csirkemájat ,vagy májkrémet is,és egy csipet pirospaprikát. Én midig így csinálom ,szerintem érdemes kipróbálni!

Törölt felhasználó

Szia! Néha én is teszek bele szárnyas májat ( nekem a máj nem tartozik a kedvenceim közé,ezért el?szeretettel kihagyom) , de tényleg nagyon finom. üdv Kiki

Törölt felhasználó

Most vettem a hentesnél egy óriás dagadót holnap csinálom! Azért mert múltkor láttam a receptet!

Törölt felhasználó

Csavarj baconba egy csirkemájat egy aszaltszilvával süsd meg, és meglátod milyen finom a máj!!

Törölt felhasználó

szia.elkészitettem és nagyon fincsi lett igy a gombával.köszi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

vasi-edit

Szia, tegnap ebédre elkészítettem nagyon finom és egyszerû ètel, mindenkinek nagyon ízlett. köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

ELKÉSZITETTTEM NAGYON FINCSI VOLT.SZERETNÉK TÖLLED KÉRNI EGY CIMET AHOVA IRNÉK.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!