Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás fasírt Katharosz konyhájából

Gombás fasírt Katharosz konyhájából
Gombás fasírt Katharosz konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes elkészíteni a vagdaltat ebben a változatban is. A gombától sokkal könnyebb és szaftosabb állagú lesz.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tipp: a gomba miatt kicsit lágyabb, könnyebb lesz az állaga, ezért a formázáshoz egy kanalat szoktam használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megpároljuk, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is.
  2. Ezután a darált húshoz adjuk a beáztatott, kinyomkodott zsömlével együtt, majd a durvára reszelt gombát, a finomra vágott petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összedolgozzuk, ha szükséges kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
  3. Ízlés szerint formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen meleg olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  4. Tetszés szerinti körettel és zöldsalátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
445 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás fasírt, olajban sült fasírt, reszelt gombás fasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2015-06-21 11:36

Nézegettem egy ideje ezt a receptet, most kerül rá sor. A gomba már mosáskor, tisztításkor kisebb lett, de ollóval értem el a végleges eredményt. Persze ki milyen gombát kap… Még gazdagítottam egy evőkanál mustárral és p.paprikával. Ez is jó ebben a receptben, hogy sok mindent elbír! Tökfőzelékkel finom volt!

witch
witch / witch Sun, 2014-10-19 00:38

Szia! Azt gondoltam, hogy a keses apritogeppel. En csak osszevagtam aprora es kicsit paroltam is, mert attol feltem, hogy nagyon leveses lesz. Kulonben nagyon-nagyon finom lett, meg a lanykamnak is izlett, pedig o nem eszi a gombat csak kremlevesben, mert ott nem latja. Koszi a receptet!
udv:witch

775
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
víz 1 dl
gomba 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 dkg