Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-csirkemájas krumpli

Gombás-csirkemájas krumpli
Gombás-csirkemájas krumpli
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, tartalmas étel. Ízlés szerint lehet díszíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjasan megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 3 ek olajon megdinszteljük, rátesszük a megtisztított és feldarabolt májat, majd később a gombát. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, beleteszünk egy réteg szeletelt krumplit, rá a gombás csirkemájat, sózzuk és befedjük a maradék krumplival.
  4. A megmaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és meglocsoljuk a krumplit.
  5. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokon 30 percig sütjük.
     

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 529
elküldve: 8
receptkönyvben: 183
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májas-gombás burgonya, réteges burgonya májjal és gombával, gombás-csirkemájas krumpli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2015-06-08 13:05

Kedves Csilla,
jó ötletnek tartottam a recepted, elkészítettem. Egész kicsit változtattam rajta, miután csak újkrumplim volt itthon, azt meg nem szeretem héjában főzni, amíg megcsináltam a májas-gombás ragut, a krumplit felkockázva megsütöttem. Így is jó lett, volt sikere, elfogyott.
Üdv
Pogácsa

katalinka3
katalinka3 Mon, 2013-08-26 07:36

Katalinka3
Volt itthon csirkemájam, és valami újítást szerettem volna belevinni. Nem a megszokott resztelt-
májat elkészíteni. Keresgélésem közben akadtam rá a receptedre. Nekem tetszik. El is mentettem.
Minden hozzávaló megvan hozzá. El is készítem ma.
Köszönet a receptedért.
Írok majd, hogy családom körében milyen sikere volt.
Üdv.: Katalinka3.

501
csirkemáj 50 dkg
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 1 kg
sajt 10 dkg
tejföl 1 dl