Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás burgonyafazék

Gombás burgonyafazék
Gombás burgonyafazék
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Fakanál újságban találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott burgonyát és a gombát, fedő alatt megpároljuk.
  3. Vízzel felengedjük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Közben hozzáadjuk a karikára vágott savanyú uborkát.
  5. Tejföllel kikeverjük a lisztet, és ráöntjük a ragura.
  6. Tálalás előtt aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 414
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás krumpli, gombás burgonya uborkával, krumplis fazék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dóra7.6
Dóra7.6 Sat, 2015-05-09 17:04

Ezt kifogom próbálni :) Elég pikáns lehet az uborkával és gombával :)

286
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
burgonya 50 dkg
gomba 20 dkg
víz 4 dl
0 ízlés szerint
kovászos uborka 3 db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
petrezselyem 1 csokor