Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-baconös tepsis csirkemell

Gombás-baconös tepsis csirkemell
Gombás-baconös tepsis csirkemell
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógorom találta ki, mikor mentünk hozzájuk látogatóba. Mindenkinek elnyerte tetszését. Mióta megyünk, ez az étel mindig elkészül.:)

hozzávalók / 4 adag

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk. 
  2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk.
  3. Forró olajban fehéredésig sütjük. 
  4. A bacont ugyanebben az olajban pirosodásig sütjük. De nem szárítjuk!
  5. A gombát 1 hagymával pörköltösen elkészítjük. De erre, mint a pörköltre, nem öntünk vizet!
  6. A sajtot és a fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel. 
  7. Majd ezt ilyen sorrendben tepsibe vagy jénai tálba rakjuk: csirkemell, bacon, gomba, tejfölös fokhagymás öntet. De akár több réteg is lehet. 
  8. Addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 427
elküldve: 19
receptkönyvben: 284
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Etuuu

Mióta szakács: 2012.04.02.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirkemell baconnel rakva, gombás csirke tepsiben, rakott csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1586
csirkemell filé 100 dkg
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
gomba 550 g
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 1 fej
tejföl 450 g
sajt 20 dkg