r
Nosalty Logó

Gombaragus penne

Ramonika
Gombaragus penne
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

606
Kalória
26.7g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
174.8g
Víz
61.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9250 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    3484 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1452 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5006 micro
Összesen 3642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk jó apróra. A gombát megpucoljuk és felvágjuk kb. 2 mm-eres csíkokra, a cukkinit is pucoljuk és felkockázzuk (ha jó zsenge, akkor nem fontos pucolni).
  2. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a gombát. Ha összeesett, megsózzuk, és ételízesítőt, fokhagymát, kakukkfüvet, fehérborsot, felaprított paprikátrakunk rá. (Ízlés szerint. Én kb.3 gerezdfokhagymát, 2 csipetsót, 1kk fehérborsot, 1 tk ételízesítőt szoktam. Imádom a fokhagymát, úgyhogy abból mindig sokat használok).
  3. 10-15 percet főzzük, majd beletesszük a cukkinit. Nem baj, ha sok levet enged, a tésztára úgyis kell a szaft.
  4. Közben kóstoljuk és utánaízesítünk, majd beleöntjük a tejszínes-gombás szószt. 10-15 percet főzzük, és beleöntjük az 1 dl tejet. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Közben kifőzzük vízben a penne tésztát, és egy vajjal kikent, 5-6 centi magas tepsibe rakjuk, majd rámerjük a gombás ragut, jól elosztva és rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot. (Én a nagyobb sajtreszelőn szoktam reszelni.)
  6. Előmelegített sütőben jól megpirítjuk a sajtot a tetején kb 15-20 perc alatt, a duplagrill fokozaton.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mindig próbálok valami újat kitalálni, és ismét kikísérleteztem egy jó ebédnekvalót. A paprikát most először raktam csak bele, de nagyon jó ízt adott neki. Az egész család kedvence lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...