Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves körtével és gesztenyével

Gombaleves körtével és gesztenyével
Gombaleves körtével és gesztenyével
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik gasztro-magazin "gourmet hétköznapok" rovatában bukkantam rá erre a receptre. Az eredetiben vargányából készül, de én azt nem kaptam. Csiperkéből és a többi hozzávalóból is nagyon finom és nem mindennapi gombakrémleves kerekedett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott hagymát, majd megpároljuk rajta a felszeletelt gombát. (Néhány szelet gombát félreteszünk, amit tálalás előtt lepirítunk.)
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, felengedjük vízzel vagy alaplével, kicsit többel, mint amennyi ellepi.
  3. Kb. 20 percig főzzük, utána turmixoljuk.
  4. A körtét felkockázzuk, a gesztenyét sütőben megsütjük és meghámozzuk, a gombaszeleteket kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.
  5. A körtével, a sült gesztenyével, a lepirított gombaszeletekkel és friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 386
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves csiperkéből, gombakrémleves sült gesztenyével, gombakrémleves körtével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

142
csiperkegomba 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
körte 1 db
gesztenye 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
alaplé 1.5 dl