r
Nosalty Logó

Gombaleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Gombaleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 141 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 845 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 141 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2764 micro
Összesen 845 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a vöröshagymát lereszeljük. Két evőkanál olajon a hagymát a gombával együtt megdinszteljük. Megszórjuk sóval, borssal, vegetával és 2,5 l vízzel felengedjük. Kb. 20-30 percig főzzük, aztán berántjuk.
  2. Rántás készítése: 1,5 ek lisztet 2 ek olajon világosra pirítunk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, hideg vízzel felengedjük.
  3. Tojásos galuskát szaggatunk a levesbe: egy tojás, pici só és amennyi lisztet felvesz, közepesen lágy legyen.
  4. Végül a tejfölt elkeverjük a levesben és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 95 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 86901
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gombalevesben az a jó, hogy nem időigényes az elkészítése. Az egyedüli fáradságot a gombák megtisztítása jelenti.  Általában csiperke gombából készítem, persze erdei gombákat használva még ízletesebbé tehetjük ezt a gyomornak kellemes levest.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Üdv Mindenkinek! kipróbáltam... igaziból életem els? levese volt épp ezért szeretnék mindenkit kérni hogy kritikámat fogadja fenntartással:) szóval nekem ez a 2,5 l víz soknak t?nt, és er?sen utána kellett még ízesítenem. de a végeredmény végül is (nem én mondtam) nem lett rossz köszi az ötletet

torpi

Egyszerubb ha a rantast elobb megcsinaljuk es a hideg rantasban kavarjuk el a tejfolt, igy adjuk a forro leveshez majd ujraforraljuk.Igy nem kapja ossze a tejfol.Mindenki maskeppen csinalja.

Törölt felhasználó

Párom anyukája egyik délel?tt bejelentette, hogy van fél kiló gomba a h?t?ben, csinálhatnék gombalevest, ha gondolom... Nem nagyon gondoltam. Ugyanis még életemben nem próbálkoztam egyedül levessel... Szegény ezt nem tudhatta, így óvatosan bólogattam a felkérésre... Aztán rohantam ide, hogy találjak valami egyszer?, de nagyszer? receptet, hogy mégse égjek be a menyecske-szerepben. Megtaláltam ezt és csodák csodája sikerült a dolog... nekem legalábbis ízlik, amit összebütyköltem. A mama még nem kóstolta meg, de kíváncsi vagyok az ? véleményére is. (Sok a vízmennyiség, kevesebb is elég és több f?szer kell, de amúgy jó a recept.) Köszönöm!!!!

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept próbáljátok ki víz helyett tejjel még krémesebb lesz!

Törölt felhasználó

Bolondítsátok meg egy kis tárkonnyal... isteni!

Eletke

ma csinaltam meg eloszor - nem vagyunk levesesek- de a tarkonyos variaciot csinaltam plussz fokhagyma .koszonet.e

Eletke

ja es 1l vizzel felhuzva

vm2011

kedves Muci! láttalak minap a tv-ben,most már tudom,hogy nézel ki:)))ha összefutunk az utcán,megismerlek ám!:)) ha hagyományos ízeket keresek,a Te receptjeidet szoktam el?ször megnézni.a gombaleves a Te útmutatásod alapján készül anyának most is... köszönöm és szép nyári napokat kívánok újszegedr?l! brumi

Hasznos Virág

Soha nem ettünk gombát gyermekkorunkban, mert Édesanyám mindig féltett, hogy bajunk lesz t?le. Nagynéném tanított meg gombát tisztítani és megf?zni a legels? ételt. Azóta annyira megszerettem, hogy még a szendvicset is nyers gombával készítem, ha van rá lehet?ségem. Ez a leves szuper!!! Köszönöm

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek