Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gomba cappuccino

Gomba cappuccino
Gomba cappuccino
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gasztroblogokon zajló Vigyázz! Kész! Főzz! vetélkedő XV. fordulójára készítettem ezt a gomba cappuccinot. Jelen fordulót, a kiíró,  a Kísérleti konyha gasztroblog szerzője, kreatív kaméleon alcímmel illette. Tovább nem is kell magyaráznom, miként került a gomba krémleves a cappuccinos bögrébe, és miért nem barna cukor, hanem pirított zsemlemorzsa szemek ülnek a kiskanálon..

hozzávalók / 4 adag

A gomba cappuccinohoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát alaposan megtisztítjuk, egyenlő méretű darabokra vágjuk (mivel nagyon ízletes gombából készítettem, kár lett volna érte és a tönkjét is felhasználtam).
  2. A salottát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, rálocsolunk még egy kis olívaolajat, jól átforgatjuk benne. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a gombát. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt (100 ml), sóval, borssal ízesítjük, és összeforraljuk az egészet.
  3. A habhoz a maradék tejszínt elkeverjük egy kis levessel és azt habosítjuk fel, ez kerül cappuccinos csészék tetejére.
  4. A zsemlemorzsát kevés olívaolajon aranyszínűre pirítjuk és a cappuccinos csészék mellé helyezett kiskanálra tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 628
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Gombakrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-07-12 12:37

Szeretek enni.Szeretek Sütni.

petra
Petra / petra Wed, 2008-10-15 07:54

én Olaszországban egy klassz étteremben ettem hasonlót, onnan az ötlet:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-15 05:02

Hehe :)
Ez a recept a Spektrumon futott volt (vagy talán még mindig futó) szürreális szakács (aki kenyérpirítóra emlékeztető lakókocsival közlekedett) egyik költeményére emlékeztet :) Nem maga a recept, hanem az étel becsapós külseje :)
Jópofa :)

196
gomba 20 dkg
főzőtejszín 150 ml
salottahagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
keksz 2 dkg
olívaolaj 2 ek
zsemlemorzsa 4 ek