Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göcseji bundás hús

Göcseji bundás hús
Göcseji bundás hús
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízőrzők tv műsorából való recept. Olyan, mint a borzas szelet, csak egyszerűbb, kevesebb hozzávalóból készül. A hölgy, aki készítette, elmondta, hogy ez az étel anyagtakarékos is és egészségkímélő, mert kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a rántott szelet. Az biztos, hogy nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát nyersen lereszeljük, majd fűszerezzük 1 tk sóval, szerecsendióval és fehérborssal.
  2. Hozzáadunk 3 púpos ek lisztet, 1 egész tojást, majd simára keverjük.
  3. A húst szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, és megszórjuk kevés fehérborssal is.
  4. Először lisztbe, majd a burgonyás masszába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.
  5. Az így elkészített hússzeleteket burgonyapürével vagy rizzsel, de akár önmagában is kínálhatjuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 133
elküldve: 23
receptkönyvben: 433
elkészítve: 16/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göcseji finomfalatkák, reszelt burgonyában sült hús, rántott hús burgonyás panírban sütve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-03-15 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

somitimi
somitimi Thu, 2013-04-18 21:07

Nagyon jó recept, ma kipróbáltam és isteni lett!!! Sokkal kevésbé macerás, mint egy sima panír és az íze.... Következőre kipróbálok egy olyan verziót, ahol a krumpliba só és szerecsendió helyett szezámmagot keverek! Ha gondolod, majd megírom, hogy úgy milyen lett.
Köszi a receptet.
Timi

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Thu, 2013-04-18 21:24

Kedves Timi!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy kipróbáltad és meg vagy elégedve! :) Bátran próbáld ki a szezámmagos variációt, és írd meg, milyen lett! Lehet még a burgonyás masszába egy kis reszelt sajtot is keverni, fűszerből pedig chilit, (ha szeretitek az enyhén csípőset) vagy egyéb fűszerrel is lehet próbálkozni amit szerettek. Köszönöm a visszajelzésed! Szép estét kívánok!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

somitimi
somitimi Sat, 2013-04-20 11:16

Szia Miss Sweetly!

Tegnap kiprobaltuk. Szezammagos verziot is es az is finom lett!
Koszonom meg egyszer!

Timi

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2013-03-15 20:56

Kedves Zsófi69!
Szerintem is jó ötlet! Köszönöm az érdeklődést a recept iránt! Szép estét kívánok!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

980
sertés rövidkaraj 80 dkg
burgonya 50 dkg
2 tk
szerecsendió 1 kk
fehér bors 1 kk
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 dl