Paprikás pecsenye csirkemellből
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g rétesliszt121 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
Összesen
921
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
2763
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
38.9g csirkemellfilé47 kcal
-
19.5g tejföl39 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.5g rétesliszt24 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
27.6g napraforgó olaj61 kcal
Összesen
181
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 250.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
921
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 190.2 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3188.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 751.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
2763
Kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
181
Kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
3 dl tejföl
-
2 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 púpozott ek rétesliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemellfiléket félbe vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
- A tejfölben elkeverjük az egész tojásokat és a zúzott fokhagymát. Ebbe tesszük a hússzeleteket, és hűtőszekrényben pár órát állni hagyjuk.
- A réteslisztbe belekeverjük a pirospaprikát. A bepácolt hússzeleteket a tejfölös krémmel egyenként a paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6602
- Feltöltés dátuma: 2015. december 06.
Ajánló
Ajánlom csirkemell kedvelőknek, mert finom szaftos marad a hús még másnap is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nyuszikutya
51 recept
Nagyon régóta készítem ezt a finom ebédet, különösen akkor, amikor kevés az időm. Reggel bepácolom a húst, és tálalás előtt csak kisütöm. Karácsony előtti készülődéskor jól jöhet egy gyors ebéd. :)
Hozzászólások (1)
Szia! Nekem ugyanezt a receptemet utasította el a NoSalty, mondván "fahéj"-nak is van már ilyen receptje itt - nem reklámozni akarom ?t!!! Csupán a nevük más, de az enyém sem volt tök ugyanolyan! Itt az enyém - részben -, amit nem tettek fel: "Pácolt csirkemell ? 80 dkg csirkemell filé ? 1 dl tejföl (20%-os) ? 4 gerezd fokhagyma (átnyomva) ? 2 teáskanál szárnyas f?szerkeverék ? 2 teáskanál f?szerpaprika ? só ízlés szerint (csak óvatosan, a f?szerkeverék is sós) ? bors ízlés szerint ? 1 bögre finomliszt (2-3 dl, a húsokat ebbe forgatjuk sütés el?tt) ? 1 db tojás ? 5 dl napraforgó olaj (a húsok sütéséhez) Pácolt csirkemell 1. Egy mélyebb edényben este elkészítjük a pácot: a tojást felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a f?szereket. 2. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, kissé besózzuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy éjszakára h?t?be tesszük, lefedve. 3. Másnap a köretet készítjük el el?ször. 4. Amíg a köret a süt?ben sül, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalát megsütjük. 5. Olvaszthatunk rá reszelt füstölt sajtot vagy trappista sajtot, de el is lehet hagyni. (Én úgy olvasztottam rá, hogy amikor megfordítottam, szórtam rájuk reszelt sajtot - én füstöltet -, s lefedtem rövid ideig, hogy kissé megolvadjon, a füstölt sajt nem úgy olvad, mint a trappista, ennél nem kell lefedni, bár a gyorsításért megtehetjük, de nem fontos. DE! Kifejezetten rövid ideig, hogy a "bundája" ne puhuljon meg.) 6. Isteni finom, ízletes, puha,omlós hússzeleteket kapunk. Ünnepi alkalmakra is kiváló! 7. Mire megsül a köret, kisülnek a húsok is, s ízlés szerint tálalhatjuk. Ha marad, mindkett?, melegítve is ugyanolyan, mintha akkor készítettük volna." HÁT, EZ AZ......EGYIKNEK LEHET, MÁSIKAT ELUTASÍTJÁK! .....??????......
Kedves JUDYTH59! Nyuszikutya receptjében arányaiban jóval több tejföl szerepel, mint Fahéjéban, ezen kívül a használt liszt fajtája is különbözik, ez az oka annak, hogy ezt a receptet publikáltuk, míg a tiedet sajnos, a szinte teljes egyezés miatt, kénytelenek voltunk elutasítani. Köszönjük a megértésedet, és várjuk további ízletes receptjeidet! Üdv: Kata NoSalty.hu