r
Nosalty Logó

Paprikás pecsenye csirkemellből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Paprikás pecsenye csirkemellből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 921 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2763 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 921 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2763 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket félbe vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. A tejfölben elkeverjük az egész tojásokat és a zúzott fokhagymát. Ebbe tesszük a hússzeleteket, és hűtőszekrényben pár órát állni hagyjuk.
  3. A réteslisztbe belekeverjük a pirospaprikát. A bepácolt hússzeleteket a tejfölös krémmel egyenként a paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6602
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Ajánló

Ajánlom csirkemell kedvelőknek, mert finom szaftos marad a hús még másnap is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprikás pecsenye csirkemellből
Nyuszikutya 51 recept

Nagyon régóta készítem ezt a finom ebédet, különösen akkor, amikor kevés az időm. Reggel bepácolom a húst, és tálalás előtt csak kisütöm. Karácsony előtti készülődéskor jól jöhet egy gyors ebéd. :)

Hozzászólások (1)

Walaky

Szia! Nekem ugyanezt a receptemet utasította el a NoSalty, mondván "fahéj"-nak is van már ilyen receptje itt - nem reklámozni akarom ?t!!! Csupán a nevük más, de az enyém sem volt tök ugyanolyan! Itt az enyém - részben -, amit nem tettek fel: "Pácolt csirkemell ? 80 dkg csirkemell filé ? 1 dl tejföl (20%-os) ? 4 gerezd fokhagyma (átnyomva) ? 2 teáskanál szárnyas f?szerkeverék ? 2 teáskanál f?szerpaprika ? só ízlés szerint (csak óvatosan, a f?szerkeverék is sós) ? bors ízlés szerint ? 1 bögre finomliszt (2-3 dl, a húsokat ebbe forgatjuk sütés el?tt) ? 1 db tojás ? 5 dl napraforgó olaj (a húsok sütéséhez) Pácolt csirkemell 1. Egy mélyebb edényben este elkészítjük a pácot: a tojást felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a f?szereket. 2. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, kissé besózzuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy éjszakára h?t?be tesszük, lefedve. 3. Másnap a köretet készítjük el el?ször. 4. Amíg a köret a süt?ben sül, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban mindkét oldalát megsütjük. 5. Olvaszthatunk rá reszelt füstölt sajtot vagy trappista sajtot, de el is lehet hagyni. (Én úgy olvasztottam rá, hogy amikor megfordítottam, szórtam rájuk reszelt sajtot - én füstöltet -, s lefedtem rövid ideig, hogy kissé megolvadjon, a füstölt sajt nem úgy olvad, mint a trappista, ennél nem kell lefedni, bár a gyorsításért megtehetjük, de nem fontos. DE! Kifejezetten rövid ideig, hogy a "bundája" ne puhuljon meg.) 6. Isteni finom, ízletes, puha,omlós hússzeleteket kapunk. Ünnepi alkalmakra is kiváló! 7. Mire megsül a köret, kisülnek a húsok is, s ízlés szerint tálalhatjuk. Ha marad, mindkett?, melegítve is ugyanolyan, mintha akkor készítettük volna." HÁT, EZ AZ......EGYIKNEK LEHET, MÁSIKAT ELUTASÍTJÁK! .....??????......

Miss Lemon

Kedves JUDYTH59! Nyuszikutya receptjében arányaiban jóval több tejföl szerepel, mint Fahéjéban, ezen kívül a használt liszt fajtája is különbözik, ez az oka annak, hogy ezt a receptet publikáltuk, míg a tiedet sajnos, a szinte teljes egyezés miatt, kénytelenek voltunk elutasítani. Köszönjük a megértésedet, és várjuk további ízletes receptjeidet! Üdv: Kata NoSalty.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.