r
Nosalty Logó

Pizza gluténmentesen rizslisztből

Gluténmentes Séf
Pizza gluténmentesen rizslisztből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

589
Kalória
10.3g
Fehérje
124.3g
Szénhidrát
4.4g
Zsír
142.9g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
679mg
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, és az összes többi hozzávalóval legalább 10 percig dagasztjuk.
  2. Olajozott sütőpapíron, a pizzasütőlappal megegyező méretűre nyomkodjuk kézzel. A közepét egy kicsit vékonyabbra ( 2-3 mm ), a széleit egy kicsit vastagabbra hagyva.
  3. Ha a szélébe sajtot szeretnénk tenni, lapogassuk a sütőlap méreténél nagyobbra. Most, még a kelesztés előtt helyezzük rá a vékony csíkokra vágott sajtot, majd a papír segítségével hajtsuk vissza a sütőlapon túlnyúló tésztát a sajtra.
  4. A papírral együtt helyezzük a pizzasütőlapra vagy egy lapos, alacsony falú tepsibe, majd alsó-felső sütési módozaton a 45-50 fokra előmelegített sütőben hólyagosra kelesztjük (legalább 40 perc ).
  5. A kelesztés után a tésztát kivesszük a sütőből, majd feltekerjük a hőfokot 220-240 fok légkeverés alsó-felső sütési módozatra. Ha elérte a megfelelő hőfokot, betesszük a tésztát, és elősütjük, amíg nagyon-nagyon enyhe színt nem kap. Nekem ez 7-8 perc volt 220 fokon hőlégkeverésen.
  6. Ezt követően pizzaszósszal megkenjük, a feltéteket rátesszük, majd a sütőben 220-240 fokon hőlégkeverés funkción addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35

A gluténmentes, élesztős-kelt tésztákhoz érdemes lisztkeveréket használni, de van két kivétel, amit ha rizslisztből készítünk, akkor is nagyon jó állagú és ízű a végeredmény. Az egyik ilyen a pizza.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek