r
Nosalty Logó

Gluténmentes kenyér Ritától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Gluténmentes kenyér Ritától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    5052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    5052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 84% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt, 2 ek liszttel és a cukorral és 1 dl tejjel (vagy vízzel) robotgép segítségével összekeverjük. Majd 15 percig hagyjuk kelni.
  2. A maradék liszthez hozzáadjuk a sót és a „kovászunkat”. Majd a maradék tejet fokozatosan hozzáadjuk, és robotgép segítségével sima masszává keverjük.
  3. 18 cm gyümölcskenyérformát sütőpapírral kibéleljük, és átöntjük, és újabb 15 percig pihentetjük meleg helyen.
  4. A sütőt előmelegítjük, és 45 perc alatt 180 C° -on készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 113
  • 7 napos nézettség: 951
  • Össznézettség: 144313
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Én tejjel készítem, mert tovább marad friss, és kevésbé szárad ki. Akár 3-4 napig is friss marad, ha az ember kihűlés után zacskóba csomagolja.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rengeteg kenyérlisztet kipróbáltam, de egyik sem ízlett, másnapra vagy már aznap megfulladt tőle az ember. Ezt a receptet a kenyérliszt zacskóján találtam, picit változtattam rajta,, és így remek lett.

Hozzászólások

Sunaj

Szerencsére ma már elég sok féle lisztet lehet kapni. Kérdésem melyiket használtad vagy esetleg mindegy?

kdrita

Barbara gluténmentes kenyérlisztet kelt tésztákhoz, de jó hozzá a Schar Mix B is. De szerintem a Barbarával finomabb.:)

Sunaj

Köszönöm!

kdrita

Szívesen remélem beválik. Üdv Rita

Törölt felhasználó

Szia ! ma kiprobaltam ezt a receptet , TACA lisztkeverekkel , isteni lett !!! a legjobb amit probaltam eddig , maradok is ennel a receptnel :)) koszonom , hogy megosztottad !!! :)

kdrita

Szívesen és örülök, hogy ízlett. Jó néha jó kenyeret enni én nagyon szeretem. Üdv Rita:)

Törölt felhasználó

Rita! Sajnos kiderült, hogy ételintoleranciám van, így elég sokmindent kellett megváltoztatnom az étekezésben, többek közt a pékárukat. Dietetikus segítségével próbálok átállni, és ? a Barabara lisztet mondta, hogy azt használhatom. A liszt csomagolásán található recept alapján készítettem el a kenyerem, beleöntöttem a masszát egy teflon tepsibe (kis méret), és a csomagoláson ajánlott ideig sütöttem. Én nem légkeverésesen, hanem csak az alul-felül sütést választottam, és 200 fokon, ahogy a csomagoláson fel volt tüntetve. A problémám az, hogy nem sült át teljsen a közepe. :( Tudnál nekem tanácsot adni, hogy ez vajon miért lehet? Ma sütök egy újabb adagot, sé ma mindenképp kipróbálom a te receptedet, és sütési praktikádat, nagyon remélem sikerrel járok, de ha van valami ötleted, hogy miért nem sült át nekem azt megköszönném. Annak esetleg lehet köze hozzá, hogy én nem friss éleszt?t használok, hanem poréleszt?t? Mert csak abból kapok gluténmentest. Én a 2 dkg friss éleszt? helyett 6 gramm poréleszt?t használtam, mert az átváltás alapján úgy számoltam, hogy ennyi kell. Lehet rosszul számoltam? Kérlek segíts ha tudsz. Köszönöm szépen Bernadett

kdrita

Szia Bernadett Én poréleszt?t nem szoktam használni ezért erre nem tudok válaszolni, de szerintem inkább használj Budafoki hagyományos éleszt?t. Én is Barbara lisztet használom szívesen.:) A 200 C túl meleg 180 C°-on süsd min. 45 percig, jó az alul felül sütési mód. A süt?t melegítsd el? legalább annyi ideig még meg kell a kenyér. 10-15 perc után fordítsd meg a süt?ben a formát. Szerintem a magas h? miatt túl hamar sült meg a külseje és ezért nem tudott átsülni a közepe. A teflon tepsi helyett inkább hagyományos vékony falú süt?formát (süt?papírral) vagy szilikon formát használj. Lehet hogy túl át fórosodót a teflon. A sütés vége el?tt t?próbát csinálj ha még ragacsosnak t?nik csökkentsd a h?fokot 160 C°-ra és még 10 percig süsd. Remélem sikerül nyugi csak az eleje nehéz. Ahogy az els? sikerül utána már könnyen fog menni.:) Rita

Törölt felhasználó

Rita! Ezer hála és köszönet a segítségért. Átsült a kenyerem. :) Mindent úgy csináltam ahogy leírtad, kivéve az éleszt?t, mert itthon csak por volt, de úgy látszik nem okozott gondot. :) Illetve én nem sima tejjel készítettem, hanem szója tejjel. De a lényeg, hogy 160 fokon, alul-felül sütve 45 perc alatt átsült. :) Hihetetlen boldog vagyok, és alig várom, hogy megkóstolhassam. :) Mert biztos vagyok benne, hogy az íze is sokkal finomabb, mint az eddigieké. Még szeretném megkérdezni t?led, hogy mivel ebben nincs tartósítószer, elég, ha zacskóba teszem? Vagy h?t?be is be kell tenni? Kis adag, tehát max 3 nap alatt el fog fogyni az tuti. :) Betti

kdrita

Bernadett Örülök, hogy sikerült :) :)és remélem, hogy ízleni is fog. A szója tej mellett kipróbálhatod laktózmentes tejjel is. (Tudom gondolom azt is tanácsolták, hogy tarts laktózmentes diétát is.) Elég zacskóba tenni és h?vös helyen tárolni. Ha a harmadik nap környékén kicsit száraznak találod tedd be a mikróba egy pillanatra, és újra olyan lesz mint mikor megsült. Tipp: zsemlemorzsa helyett (zöldségfasírtba például) én ebb?l "darálok" chopperben össze ilyenkor általában 2-3 napos a kenyér. Jó kísérletezést, és ha szeretnél még sütögetni van fent gluténmentes sós süti receptem is. Rita

Törölt felhasználó

Sajnos tejre is érzékeny vagyok. :( A kazeinra, így a tej, és tejtermékek is kizárva. ?szintén szólva azt hittem nehezebb lesz a helyzet, de a szója tej nagyon bevált nálam. Csak az árával van némi összet?zésem. :( A kenyér íze is remek lett. Végre meg tudom enni az egész kenyeret. Szó szerint a héja is omlós. :) Nagyon boldog vagyok. Egy picit mondjuk én sósnak érzem, ezért úgy gondoltam, hogy legközelebb picit kevesebb sóval csinálom. Az nem gond ugye? A szója tej ismét bevált. Még egyszer köszönöm a segítséget Rita. S természetesen eddig is rendszeresen néztem a blogod, és több ételt is elkészítettem a receptjeid alapján. Nagyon örülök, hogy most is megtalálom azokat az ételeket amiket el tudok készíteni.

kdrita

Szívesen örülök, hogy ízlett. Persze lehet kevesebb sóval készíteni. Örülök, hogy segíthettem.:) Rita

Törölt felhasználó

Rizs tejjel is szuper lett, csak a sóra kell figyelni, h ne legyen se sok, sem kevés..Tojással kentem le a sütés vége el?tt kb 10 perccel! Köszönöm szépen!!!

kdrita

Egészségedre örülök, hogy ízlett. :)

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Azt szeretném kérdezni, hogy kenyérsüt?ben is meg tudom e ezzel a recepttel sütni a kenyeret? Én már régóta lisztérzékeny vagyok, de még soha nem sütöttem. Általában megvettem, vagy aboettet ettem (jobban szeretem, mint a kenyeremet). Viszont a lányom is lisztérzékeny lett, így úgy döntöttem ezentúl sütök! A sütikhez, meg palacsintához a Coelipan lisztet használtam, nekem bevált! Kenyérhez is használhatom ezt, vagy jobb a Barbara? Válaszod el?re is köszönöm!

Brumóka

Naturbit lisztb?l sütöttem egy 10x20 cm-es magas falu szilikon formában, amit biztos, ami biztos kiolajoztam. Tejjel készítettem. A kenyér gyönyör? lett, nem akartam hinni a szememnek. A teteje ügyesen megrepedt magától - meg voltam hatódva! Az unokám is. Másnap is ették még a vejemmel, harmadnap nem volt mit pirítani. Igazán örülünk, törzsreceptnek min?sítettük.

kdrita

Örülök, hogy ízlett.:) Mindig jó egy jó kenyér.

Katalin

Kedves Rita! Mivel imádok sütni és nyitott vagyok minden újra, ami engem érdekel, ki kellett próbálnom a paleo étrend néhány anyagát! Hozzáteszem, hála Istennek, nincs semmiféle glutén-vagy más érzékenységem, egyszer?en és egészségesen szeretnék táplálkozni. Az általam eddig készített paleo kenyerek a magkeverékb?l......háááááát nem igazán nyerték el tetszésemet :( . Így újabb próbálkozás indult nálam, gm lisztkeverékb?l. Mivel tájékozatlan voltam, itt keresgéltem, és a TE receptedre esett a választásom! Nem tudom, eredi állapotában ez a kenyér milyen, de ami ebb?l kisült, az felülmúlta az elképzeléseimet! Kissé változtattam rajta, és így nagyon finom, puha, ruganyos, és nem lett száraz sem, mint a magkeverékes kenyerek. Szóval csak egy fél adaggal próbálkoztam, ha nem sikerül, ne sajnáljam nagyon, ha ki kell hajítani :) ! Tettem bele ( egy fél adagba) 1 ev?kanál olíva olajat és fél ev?kanál útif?maghéjat! Semmi máson nem variáltam. Ezt egy picike süt?formába öntöttem, amit múltkor találtam az Aldiban. Papírral kibéleltem, és mint a rendes kenyereket szoktam, g?zös süt?ben sütöttem 35 percet! VALAMI FENSÉGES LETT!!!!! Szóval nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk e remek receptet! :) Minden jót és egészséget kívánok!

Brumóka

Elbíztam magam! Els? alkalommal Narurbit lisztb?l remekül sikerült. Másodszorra kevésbé, a szilikon formában hagytam kih?lni és valahogy "nedves" lett az alja. Ezt hibának min?sítettem, most harmadszor rácsra tettem - midig is általában mindent rácson h?tök .- de "szalonnás" az alja. vagy mintha nem sült volna át.A SPAR saját lisztjéb?l sütöttem, de a csomagolása alapján kb. Naturbit és kenyér van a csomagoláson. Piskóta esetén tudom, mi a baj, de itt? Kelesztési hiba? Öreg éleszt?? Az unokám rendes, azt mondta, így is finom, de nem ez az igazi! SOS! SOS! Adjatok tanácsot!

kdrita

Kedves Brumóka Én mindig süt?papírral bélelt fém formában süt?m. A szilikon lehet, hogy nem egyenletesen vezeti a h?t. Sok féle lisztet használtam már és így még nem jártam. Sütés után mindig kiveszem és rácson hagyom kih?lni. Ha leírod, hogy hogyan készítetted akkor talán megtudjuk fejteni, hogy mi a hiba. Üdv Rita

Törölt felhasználó

Sziasztok en Angliaban élek es itt nincsenek azok a lisztkeverekek amiket irtok,tudnatk segiteni milyen lisztbol es mennyibol tudom osszeallitani?Koszi elore mindenkinek. Detti

Törölt felhasználó

Szia Detti! Igaz, majd egy eve kertel infot, de a boltokban a free from termekeknel lehet gluten free flour-t kapni. £1.60/kg korul van. Ma palacsintat keszitettem ebbol a lisztbol, egesz jo lett.

Törölt felhasználó

Kedves Rita! segíts kérlek, valamit nem jól csinálok! 2szer is megsütöttem már, de nekem túl tömör lett, ?zgerinc formában sütöttem, mindent úgy tettem ahogy írtad, de nem jött fel, a formát sem töltötte ki teljesen.

Törölt felhasználó

Szia!Gluténmentes lisztkeverék helyett használhatnék esetleg rizs és hajdinalisztet?

mamuka

Kedves Rita! A kép alapján nagyon szimpatikusnak t?nt a kenyér,lazának,leveg?snek. A recept alapján összeállítottam,megsütöttem,és egy tömör,kemény kenyér lett az eredmény. Mit ronthattam el??

TamásiTündi

Kedves Mamuka! Igaz nem Rita vagyok, de szeretném megosztani a tapasztalataimat veled. Én tegnap sütöttem meg el?ször a recept alapján a kenyeret. Nem lett ugyan ilyen szépen megkelt, laza a kenyerem, de els?re nem rossz. ímég kísérletezem. A SPAR saját lisztkeverékét használtam, és mandulatejet (mert a változatosság kedvéért tejfehérjére és gluténre is érzékenyek vagyunk). Elkészítettem a "kovászt" ami nagyon szépen megkelt, de több id? kellett hozzá a leírtakhoz képest. Én 1 csomag száraz éleszt?t használtam, de kipróbálom rendes éleszt?vel is. A héja viszont nem lett ilyen szép barna, de ropogós lett. Azon is szeretnék változtatni. Még nem tudom hogyan. Üdvözlettel: Tündi

motoreger73

Kedves Rita! Köszönöm a receptet. Mindent a leírtak szerint csináltam, egyszer?en TÖKÉLETES! Az elkészítése pofon egyszer?! Ezek után CSAK ez alapján sütök kenyeret.

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Nagyon szép ez a kenyér hasonló a belseje mint a búzalisztes kenyérhez, és ízre milyen íz?? kovászt hogyan készíted el? receptet elkérhetném?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek