r
Nosalty Logó

Pöttyös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

Összesen 768 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

Összesen 4595 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

Összesen 336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 768 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    241.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 4595 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

Elkészítés

Az 1.réteghez

  1. A vaníliás pudingport 3 dl tejben, 3-4 ek cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk a megolvasztott csokival és margarinnal, és öntünk hozzá egy pici tejet, épp annyit, hogy a massza összeálljon.
  3. A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot. Ekkor egy habos, könnyű krémet kapunk.
  4. A kész krémet elfelezzük, és az egyik felébe 5 dkg olvasztott csokit keverünk.
  5. Egy kapcsos tortaforma aljára kekszmorzsát szórunk (hogy ne ragadjon le a tészta), majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.
  6. Erre jön a világos, majd arra a csokis krém.
  7. A tetejét színes cukordrazséval díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21604
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 29.

Ajánló

Az eredeti recept tejszínhab réteget is ír a tortára, én azért nem írtam ezt hozzá, mert így már nekem túl "tömény" és édes ez a torta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Aliz konyhájáról származik. (akinek egyébként rengeteg szuper receptje van, a NoSalty mellett ez a másik főzősblog amit gyakran látogatok) Ami fontos, az az, hogy a kis drazsékat érdemes csak a legeslegvégén rárakni a tortára, mert különben leolvad róluk a szín.=(  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia, vaníliás puding helyett csokissal szerinted milyen lenne??

Törölt felhasználó

Szia! Igazából nem tudom, mert itt a vaníliapuding "lazító" szerepet tölt be (hogy ne legyen olyan tömény gesztenyeíz? a 2. réteg), de azért ki lehet próbálni, bár én továbbra is a vaníliapudingot ajánlom. Ha nincs otthon épp porod, akkor ajánlom figyelmedbe az "Anyáknapi epertorta" receptemnél lev? vaníliakrémet:) (ott le vannak írva a hozzávalók és az elkészítés menete is). Azzal tuti biztos a siker!;) Sok sikert! Angi

Hozzávalók

Az 1.réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek