r
Nosalty Logó

Málnakrémes fánk

hétpettyes
Málnakrémes fánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

749
Kalória
12.7g
Fehérje
46.1g
Szénhidrát
56.6g
Zsír
133.3g
Víz
210.8g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Két nagy tepsit kibélelünk zsírpapírral.
  2. A vizet lábosba öntjük. Beletesszük a sót és a zsírt. Ha már forr, beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg összeáll. (2-3 perc)
  3. A tűzről levesszük. Amig forró, egyesével elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A zsírpapírral bélelt tepsire 6 cm távolságbadió nagyságúhalmokat rakunk, a tetejét simára igazítjuk.
  5. Az előmelegített 220 fokos légkeveréses sütőbe mindkét tepsit betesszük. 10 perc után a hőfokot 190 fokra csökkentjük, és kb.15 percig még sütjük. A sütőajtót közben kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik.
  6. Amíg a fánkok sülnek, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a mascarpone-t, a zselatin fixet, a porcukrot és a málnalét. Hozzákeverjük a habfixálóval felvert tejszínt.
  7. A málnalét a cukorral összefőzzük, és a zselatin fixet belekeverjük.
  8. A fánkocskák ha kihűltek, megtöltjük a krémmel, a szószt tálaláskor mellé csöpögtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy képviselőfánkot kéne sütni. De a fánk sütésétől tartottam. Pedig kár volt, mert semmi ördöngősség nincs benne. Bátran próbálja ki mindenki. (Horváth Ilona könyvéből van a tészta recept) A vaníliakrémet a család leszavazta.Gondoltam, kipróbálom málnásan, hiszen most épp nyakig vagyok a málnaszörp készítésben. A siker nem maradt el!

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek