r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Sally konyhájából

NS
Gesztenyés szelet Sally konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

648
Kalória
8.2g
Fehérje
99.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
15.2g
Víz
68.7g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
42g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 7775 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A mézes kakaós lapokhoz

  1. Mézes-kakaós lapok elkészítése: a mézet, vajat, cukrot összemelegítjük, közben kavargatjuk(nem forralom!), és mikor elolvadtak a hozzávalók levesszüka tűzről, és kicsit hagyjukkihűlni. Mikor már langyos, felütjüka 2 tojást, összekeverjük, és a mézes keverékhez öntjük.
  2. A lisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral, a csipet sóval összekeverjükegy nagy keverőtálba.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjüka mézes keveréket, és tésztává gyúrjuk.Lefedve, fóliázva pihentetjük2-3 órát!
  4. Gesztenyekrém: A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet készítünk, majd még melegen megszórjuk a tetejét egy kis kristálycukorral, és lefedjük folpackkal (nem fog bőrösödni a puding teteje).
  5. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a gesztenyepüréket és pici rumaromát robotgép segítségével.
  7. A vaníliás gesztenyés krémhez keverjük a vajas krémet, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  8. A mézes lapokat 4 felé vesszük, lisztes felületen kinyújtjuk, és 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. NEM szabad kiszárítani!
  9. Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, és megkenjük a krémmel, majd újra lap-krém,lap-krém és vegül lap.
  10. A csokimázhoz a csokit felolvasztjuk, és a végén belekeverjük az olajat. Vékonyan felkenjük a tetejére. Mint ahogy a mézes lapoknál szokás, legalább 12 órán át állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 24 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Az egycsipet.hu oldalon fedeztem fel, és rájöttem, hogy ilyet már ettem. Előkerestem én is a receptet, elkészítettem, és nagyon finom lett. A díszítést az "egycsipetről" vettem! Kellemes karácsonyt!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek