Nosalty Logó

Gesztenyés szelet Sally konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés szelet Sally konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 7775 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A mézes kakaós lapokhoz

  1. Mézes-kakaós lapok elkészítése: a mézet, vajat, cukrot összemelegítjük, közben kavargatjuk(nem forralom!), és mikor elolvadtak a hozzávalók levesszüka tűzről, és kicsit hagyjukkihűlni. Mikor már langyos, felütjüka 2 tojást, összekeverjük, és a mézes keverékhez öntjük.
  2. A lisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral, a csipet sóval összekeverjükegy nagy keverőtálba.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjüka mézes keveréket, és tésztává gyúrjuk.Lefedve, fóliázva pihentetjük2-3 órát!
  4. Gesztenyekrém: A vaníliás pudingporból és a tejből sűrű krémet készítünk, majd még melegen megszórjuk a tetejét egy kis kristálycukorral, és lefedjük folpackkal (nem fog bőrösödni a puding teteje).
  5. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral.
  6. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a gesztenyepüréket és pici rumaromát robotgép segítségével.
  7. A vaníliás gesztenyés krémhez keverjük a vajas krémet, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  8. A mézes lapokat 4 felé vesszük, lisztes felületen kinyújtjuk, és 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. NEM szabad kiszárítani!
  9. Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, és megkenjük a krémmel, majd újra lap-krém,lap-krém és vegül lap.
  10. A csokimázhoz a csokit felolvasztjuk, és a végén belekeverjük az olajat. Vékonyan felkenjük a tetejére. Mint ahogy a mézes lapoknál szokás, legalább 12 órán át állni hagyjuk, hogy puhuljon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15205
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Az egycsipet.hu oldalon fedeztem fel, és rájöttem, hogy ilyet már ettem. Előkerestem én is a receptet, elkészítettem, és nagyon finom lett. A díszítést az "egycsipetről" vettem! Kellemes karácsonyt!

Hozzászólások

Torma

Nagyon szép és biztos finom is! Torma :)

Törölt felhasználó

Koszi szepen, igen finom is!:)

csildi7474

Megcsináltam, pont olyen szép lett, mint a fényképen és nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!:-)

Törölt felhasználó

Orulok hogy nem csalodtal a receptben! Koszonom az ajanlasodat! BUEK

Törölt felhasználó

Kedves Sally! Tegnap este elkészítettem, ma megkóstoltuk. A férjem szerint kézcsók jár érte, tehát ez jár neked, de nekem is, mert elkészítettem. Fantasztikusan finom lett, és valóban olyan szép, mint a tied, igaz nem díszítettem a tetejét cukor szemekkel. Soha nem volt még bátorságom elkészíteni a mézes lapokat, de rájöttem egyáltalán nem ?rdöng?s. Köszi.

Törölt felhasználó

Kedves Jucus53! El?ször is bocsi a kés?i reagálásért, de összeomlott a gépem és csak most tudtam megnézni! Amit írtál az nekem boldogság! Csak ennyit tudok erre mondani: köszönöm!:)

Törölt felhasználó

Kedves Sally! Ma pénteken újból megsütöttem és elvittem az édesanyámnak. Azt mondta soha ilyen finomat még nem evett. Valóban alig bírta abba hagyni, már aggódtam, hogy beteg lesz. Még egyszer ezer köszönet ezéért a recepért. Jucus

Zuzu Petasz

Szenteste el?tt egy nappal elkészítettem.Gondoltam, hadd puhuljon. Végeket a család lekönyörögte és már az is nagyon finom volt. Másnap reggel végre felszeleteltem és még csodásabb volt az íze, hogy állt egy éjszakát. Finom puha szép és jól szeletelhet? krémes süteményt került az ünnepi asztalra. Mindent a recept alapján készítettem és bár eleinte féltem, hogy ilyen sok gesztenye massza kell bele, de valóban ett?l ilyen szuper az íze. A másnap érkez? vendégeknek sajnos már nem sok maradt, pedig egy gáztepsire való mennyiség készült. :))))

Hozzávalók

A mézes kakaós lapokhoz

A gesztenyés krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek