r
Nosalty Logó

Gesztenyés rakott palacsinta

NS
Gesztenyés rakott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

882
Kalória
17.1g
Fehérje
132.4g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
90.9g
Víz
92g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
43.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5218.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd apránként a tejet és a vizet. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Míg elkészítjük a krémet, félretesszük.
  2. A tejet egy kis fazékban felmelegítjük, közben kimérjük a cukrot. Összekeverjük a tojással, majd hozzámérjük a lisztet és szintén összekeverjük. Apránként adunk hozzá annyit a felmelegített tejből, hogy át tudjuk önteni a fazékba a tojásos keveréket. Puding sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  3. Kisütjük a palacsintákat, amelyeknek kicsit vastagabbnak kell lenni, mint a hagyományosnak (kb. 10 db lesz).
  4. Hozzáadjuk a gesztenyepürét a krémhez, majd egy mixerrel összedolgozzuk.
  5. 1 palacsintát tányérra teszünk, majd rárakunk kb. 2-2,5 kanállal a gesztenyés krémből, majd újból palacsinta és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.
  6. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá pár csepp rumaromát, és ráöntjük a palacsintahalom tetejére.
  7. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p

Nincs különösebb storyja az elkészítésének, egyszerűen csak ez pattant ki a fejemből.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...