r
Nosalty Logó

Gesztenyés pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Gesztenyés pudingos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    368 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 5739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
  3. A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
  6. Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
  7. Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 31942
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fincsi.hu-n találtam ezt a receptet. Puncs pudinggal írja, én most epressel készítettem el. Igazából nagy különbség nincs a kettő között. :) Talán annyi, hogy az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. :)

Hozzászólások (12)

mami581

Én megsütöttem és nagyon ízlett mindenkinek!Receptet mentettem,máskor is elkészítem. :)

Samiya

Kedves mami581! Köszönöm, hogy megírtad! :) További jó sütögetést! Samiya

Samiya

Köszönöm szépen Kedves NoSalty Csapat! :)

Törölt felhasználó

nagyon fincsi ...D gratula

Samiya

Köszi! :) Tényleg jó kis sütemény! El is indított azon az úton, hogy megszeressem a gesztenyét! ;)

Törölt felhasználó

Isteni finom lett, köszönöm a receptet!!! :-) Nagyon könny? volt elkészíteni, én puncs pudingot használtam...az egész családnak ízlett,köszönjük!

Samiya

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy Nektek is annyira tetszett ez a recept, mint nekem! :)

Törölt felhasználó

Szia!! Nagyon finomnak t?nik a recept most szeretném megcsinálni de külön süssem meg a két lapot??Nem lehet egybe megsütni és aztán ketté vágni??

Samiya

Szia! Nem tudom milyen lehet úgy, még nem próbáltam! Ezt a módszert tartottam biztosnak. Id?ben igazából nem tart sokkal tovább, mint a Te verziód. Szerintem próbáld ki nyugodtan, nagyon elrontani nem tudod vele! :) Tényleg nagyon finom, állj neki bátran! :) Majd írd meg, hogy sikerült! :)

Törölt felhasználó

És a krémet sem értem egy kicsit a gesztenyemasszához mit keverek és a pudinghoz mit keverek??mert látom hogy a két szín nincs össze rakva egybe!!Köszönöm a választ!!

Samiya

El?ször a pudingport megf?zöd annyi tejjel, amennyi a hozzávalókban szerepel. Így van egy pudingod meg egy gesztenyemasszád. A margarint a porcukorral és a rummal robotgéppel vagy kézi habver?vel jó habosra kikevered. Ezt a margarinos krémet kell félbevenni és az egyik fele megy a pudingba, a másik pedig a gesztenyemasszába. Ezeket is jól el kell keverni! Így lesz meg a kétféle krém, amit egymáson kell eloszlatni a tésztán! :) Remélem így már érthet?bb, ha bármi felmerül még, kérdezz nyugodtan! :) Jó sütögetést kívánok! :) Samiya

Törölt felhasználó

Szia Samiya! Megcsináltam a sütit nagyon finom lett!!Ezt egyébként én karácsonyra szántam csak ki akartam próbálni hogy milyen lesz,és nagyon megnyerte a tetszésemet!Én egybe sütöttem meg a tésztáját aztán amikor kihült ketté vágtam nem volt vele gondom:))Aztán már a krémet is megértettem csak én a hozzávalókat olvastam és nem az elkészítést azért nem értettem hogy hogy is van a krém!!Egyszóval köszönöm szépen a receptet nagyon finom lett!!Karácsonykor tuti lesz az asztalon bel?le!:)))

Samiya

Kedves edeske76! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere van és hogy ez az egyik választottad karácsonyra! :)) Legközelebb én is egyben sütöm meg a tésztát! :) Jó sütögetést! Samiya

ildus4

Hello! Én is azt néztem, hogy miért kell külön sütni a lapokat?:-) El fogom készíteni, de az tuti, hogy 1ben és utána kettévágom:-) Üdv. Ildus

Samiya

Szia ildus! Hát figyelj! :) Igazából tök mindegy, de a recept így írta, így én is így írtam. :) Tégy belátásod szerint! Remélem ízleni fog! :) Jó sütögetést kívánok! Samiya

vizsu

Azt szeretném megkérdezni,hogy a tészta hozzávalóit duplán kell-e venni ha két lapban sütöm, vagy el kell felezni a tésztát és úgy megsütni a két lapot?

Samiya

Szia vizsu! Nem kell duplázni, ezt a mennyiséget kell elfelezni.

Törölt felhasználó

szia!! érdeklödni szeretnék,hogy mennyi tojásból kell piskotát sütni??

Samiya

Szia Szilvia! 6 db tojásból.

bayer

Én is elkészítettem a süteményt, nagyon finom lett. Igaz, a receptb?l kimaradt, hogy a tésztába mennyi kakaópor kell. Én 3 ev?kanállal tettem bele, legközelebb pedig csak 6 ev?kanál lisztet fogok beletenni.

Samiya

Szia! Én nem raktam bele kakaóport. :) A diótól barna a tészta, plusz még kicsit sötét a kép is, de örülök, hogy ízlett! :) Üdv: Samiya

Almási Zsófia

Nagyon jó és ötletes a recept,bár Én legközelebb a gesztenyés krémet fogom alulra rakni,mert elég nehezen tudtam elkenni a pudingon ! :/ pedig még egy pici tejjel is felhigítottam :/ De egyébként tényleg nagyon finom,és könnyen elkészíthet? ! :) Szép napot , Zsófi

Samiya

Szia Zsófi, a leírásban is a gesztenyés krém van alul és a képen lév? sütemény esetében is ez a helyzet. Örülök, hogy ízlett. Üdv: Samiya

Almási Zsófia

Óóóóóóóóó tényleg ! :O Akkor ezt Én néztem be ;) Köszi

Samiya

:)

B.Csillag

Elkészítettem, épp a h?t?ben pihen...este párom teszteli! :-) Bár, nem volt egyszer?, mert van egy 7 hónapos segédem! ;-)

Samiya

:) Remélem, ízlett a süti. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek