r
Nosalty Logó

Gesztenyés pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Gesztenyés pudingos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    368 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
  3. A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
  6. Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
  7. Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 32866
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fincsi.hu-n találtam ezt a receptet. Puncs pudinggal írja, én most epressel készítettem el. Igazából nagy különbség nincs a kettő között. :) Talán annyi, hogy az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!