Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pudingos

Gesztenyés pudingos
Gesztenyés pudingos
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fincsi.hu-n találtam ezt a receptet. Puncs pudinggal írja, én most epressel készítettem el. Igazából nagy különbség nincs a kettő között. :) Talán annyi, hogy az epres kicsit elnyomja a gesztenye ízét, de finom mind a kettővel. :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a vizet is.
  3. A liszttel és sütőporral elkevert darált diót belekeverjük a tojásos masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, egyik felét a kihűlt pudinggal elvegyítjük, a másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát.
  6. Az egyik lapra rákenjük a gesztenyés krémet, arra pedig a pudingos krémet és befedjük a másik lappal.
  7. Tetejére csokoládémázt öntünk. Pár órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 589
elküldve: 53
receptkönyvben: 853
elkészítve: 19/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-epres szelet, gesztenyés-puncsos szelet, gesztenyés-diós szelet

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

B.Csillag
B.Csillag Thu, 2014-04-10 13:58

Elkészítettem, épp a hűtőben pihen...este párom teszteli! :-) Bár, nem volt egyszerű, mert van egy 7 hónapos segédem! ;-)

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Sat, 2013-10-26 17:35

Nagyon jó és ötletes a recept,bár Én legközelebb a gesztenyés krémet fogom alulra rakni,mert elég nehezen tudtam elkenni a pudingon ! :/ pedig még egy pici tejjel is felhigítottam :/ De egyébként tényleg nagyon finom,és könnyen elkészíthető ! :) Szép napot , Zsófi

Samiya
Samiya / Samiya Sat, 2013-10-26 18:06

Szia Zsófi, a leírásban is a gesztenyés krém van alul és a képen lévő sütemény esetében is ez a helyzet. Örülök, hogy ízlett.
Üdv:
Samiya

bayer
bayer Mon, 2012-11-26 12:48

Én is elkészítettem a süteményt, nagyon finom lett.
Igaz, a receptből kimaradt, hogy a tésztába mennyi kakaópor kell.
Én 3 evőkanállal tettem bele, legközelebb pedig csak 6 evőkanál lisztet fogok beletenni.

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-11-26 15:05

Szia!
Én nem raktam bele kakaóport. :) A diótól barna a tészta, plusz még kicsit sötét a kép is, de örülök, hogy ízlett! :)
Üdv: Samiya

szilvia1973
szilvia1973 Tue, 2012-01-24 15:32

szia!! érdeklödni szeretnék,hogy mennyi tojásból kell piskotát sütni??

vizsu
vizsu Tue, 2011-12-20 19:05

Azt szeretném megkérdezni,hogy a tészta hozzávalóit duplán kell-e venni ha két lapban sütöm, vagy el kell felezni a tésztát és úgy megsütni a két lapot?

edeske76
edeske76 Sun, 2011-12-04 21:53

Szia Samiya!
Megcsináltam a sütit nagyon finom lett!!Ezt egyébként én karácsonyra szántam csak ki akartam próbálni hogy milyen lesz,és nagyon megnyerte a tetszésemet!Én egybe sütöttem meg a tésztáját aztán amikor kihült ketté vágtam nem volt vele gondom:))Aztán már a krémet is megértettem csak én a hozzávalókat olvastam és nem az elkészítést azért nem értettem hogy hogy is van a krém!!Egyszóval köszönöm szépen a receptet nagyon finom lett!!Karácsonykor tuti lesz az asztalon belőle!:)))

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2011-12-05 17:07

Kedves edeske76!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikere van és hogy ez az egyik választottad karácsonyra! :)) Legközelebb én is egyben sütöm meg a tésztát! :) Jó sütögetést!
Samiya

ildus4
ildus4 Tue, 2012-01-24 17:30

Hello!

Én is azt néztem, hogy miért kell külön sütni a lapokat?:-) El fogom készíteni, de az tuti, hogy 1ben és utána kettévágom:-)

Üdv. Ildus

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2012-01-24 18:30

Szia ildus!
Hát figyelj! :) Igazából tök mindegy, de a recept így írta, így én is így írtam. :) Tégy belátásod szerint! Remélem ízleni fog! :)
Jó sütögetést kívánok!
Samiya

edeske76
edeske76 Sat, 2011-12-03 16:58

És a krémet sem értem egy kicsit a gesztenyemasszához mit keverek és a pudinghoz mit keverek??mert látom hogy a két szín nincs össze rakva egybe!!Köszönöm a választ!!

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2011-12-04 13:09

Először a pudingport megfőzöd annyi tejjel, amennyi a hozzávalókban szerepel. Így van egy pudingod meg egy gesztenyemasszád. A margarint a porcukorral és a rummal robotgéppel vagy kézi habverővel jó habosra kikevered. Ezt a margarinos krémet kell félbevenni és az egyik fele megy a pudingba, a másik pedig a gesztenyemasszába. Ezeket is jól el kell keverni! Így lesz meg a kétféle krém, amit egymáson kell eloszlatni a tésztán! :)
Remélem így már érthetőbb, ha bármi felmerül még, kérdezz nyugodtan! :)
Jó sütögetést kívánok! :)
Samiya

edeske76
edeske76 Sat, 2011-12-03 16:55

Szia!!
Nagyon finomnak tűnik a recept most szeretném megcsinálni de külön süssem meg a két lapot??Nem lehet egybe megsütni és aztán ketté vágni??

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2011-12-04 13:11

Szia!
Nem tudom milyen lehet úgy, még nem próbáltam! Ezt a módszert tartottam biztosnak. Időben igazából nem tart sokkal tovább, mint a Te verziód. Szerintem próbáld ki nyugodtan, nagyon elrontani nem tudod vele! :) Tényleg nagyon finom, állj neki bátran! :) Majd írd meg, hogy sikerült! :)

Szonja1121
Szonja1121 Tue, 2011-11-01 22:08

Isteni finom lett, köszönöm a receptet!!! :-)
Nagyon könnyű volt elkészíteni, én puncs pudingot használtam...az egész családnak ízlett,köszönjük!

Samiya
Samiya / Samiya Wed, 2011-11-02 15:57

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy Nektek is annyira tetszett ez a recept, mint nekem! :)

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2011-11-01 15:45

Köszi! :) Tényleg jó kis sütemény! El is indított azon az úton, hogy megszeressem a gesztenyét! ;)

mami581
mami581 Sun, 2011-10-30 15:22

Én megsütöttem és nagyon ízlett mindenkinek!Receptet mentettem,máskor is elkészítem. :)

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2011-10-30 17:25

Kedves mami581! Köszönöm, hogy megírtad! :) További jó sütögetést! Samiya

1148
tojás 6 db
porcukor 5 ek
dió 15 dkg
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
víz 6 ek
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rum 0.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
epres pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
tortabevonó 10 dkg