r
Nosalty Logó

Áfonyás hullámos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás hullámos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2185 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a csipet sóval, és lassan beleöntjük a lisztet.
  2. Folytonos keveréssel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik.
  3. Kissé kihűtjük a tésztát.
  4. Robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk az egész tojásokat és a sütőport.
  5. Kétfelé osztjuk a tésztát, sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütjük "zsemleszínűre" mind a két lapot.
  7. Gyorsan sül, folyamatos figyelmet igényel!

Krém

  1. A krémhez a vaníliás pudingport (2 tasak) 8 dl tejben megfőzzük.
  2. 6 ek cukrot keverünk még forrón a krémhez. Kihűtjük!
  3. Rátesszük az alsó lapra a vaníliás krémet, erre jön a 6 ek áfonyadzsem és a másik lap.

Tetejére

  1. A tejcsokoládét az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és a tésztára rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3533
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Ajánló

A vaníliás pudingporhoz 1 csomag vanillincukrot is keverhetünk, így erősebb vaníliás ízt érünk el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a krémeseket, gondoltam, feldobom egy kis áfonyadzsemmel... hát nem lett rossz. A vaníliás krém jól harmonizál az áfonyadzsem kissé fanyar ízével. Nem bántam meg ezt a párosítást, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek