Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés ombre torta

Gesztenyés ombre torta
Gesztenyés ombre torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a díszítési technikát.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. 4 lapot sütök, laponként 2 tojásfehérjét habbá verünk 2 ek cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, belekeverünk 2 ek lisztet, késhegynyi szódabikarbónát, és ételfestékkel színezzük. / Én laponként késhegynyi ételfestéket kevertem bele, mind a négybe más-más színűt/.
  2. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában kisütjük.

Krém elkészítése:

  1. A forró vízben a zselatint feloldjuk.
  2. A gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral, ízlés szerinti rumaromával. Belecsurgatjuk a kihűlt zselatint, s hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
  3. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. Vékonyan bekenjük a tetejét és az oldalát is.

Díszítéshez:

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral, négyfelé osztjuk, ételfestékkel díszítjük /az árnyalatoknak megfelelően/, és csillagcsöves nyomózsákból kinyomva díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 406
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

urbine75

Mióta szakács: 2012.05.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyetorta, gesztenyetorta, tejszínes-gesztenyés torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

713
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 8 púpozott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
ételfesték 5 csepp
víz 1 dl
zselatin 10 g
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 4 ek
rumaroma 20 ml
habtejszín 8 dl
margarin 25 dkg
porcukor 50 dkg
ételfesték 5 csepp