Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyetorta 15.

Gesztenyetorta 15.
Gesztenyetorta 15.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem 40. szülinapjára készült.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokkat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral együtt, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet.
  2. A tepsit vajazás helyett sütőpapírral béleljük, így nem fog összeesni a piskóta, amikor kivesszük a tepsiből. Megsütjük.
  3. A tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliából sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt főzött krémmel. Belekeverjük a gesztenyepürét, pici rumot is lehet bele tenni.
  5. A piskótát 2-3 fele vágjuk, és a gesztenyés krémmel megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a tortánkat. Csokireszelékkel, meggyel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 674
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenye ízű piskótatorta, gesztenyekrémes piskóta meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

939
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tej 0.75 l
cukor 35 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 kk
vaj 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 teáskanál
meggy 4 dkg
csokoládédara 3 ek