r
Nosalty Logó

Gesztenyés ombre torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
urbine75
Gesztenyés ombre torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Összesen 713 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Összesen 8547 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Összesen 296 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 713 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    492.4 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3435.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cukor
    632 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 8547 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Elkészítés

Piskóta hozzávalói:

  1. 4 lapot sütök, laponként 2 tojásfehérjét habbá verünk 2 ek cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, belekeverünk 2 ek lisztet, késhegynyi szódabikarbónát, és ételfestékkel színezzük. / Én laponként késhegynyi ételfestéket kevertem bele, mind a négybe más-más színűt/.
  2. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában kisütjük.

Krém a töltéshez:

  1. A forró vízben a zselatint feloldjuk.
  2. A gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral, ízlés szerinti rumaromával. Belecsurgatjuk a kihűlt zselatint, s hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
  3. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. Vékonyan bekenjük a tetejét és az oldalát is.

Díszítéshez:

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral, négyfelé osztjuk, ételfestékkel díszítjük /az árnyalatoknak megfelelően/, és csillagcsöves nyomózsákból kinyomva díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2600
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
urbine75 11 recept

Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a díszítési technikát.

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói:

Krém a töltéshez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek