r
Nosalty Logó

Mézes krémes 10. - pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mézes krémes 10. - pudingos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 10125 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cukor
    709 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3570 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2723 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 10125 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
  3. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és megsütjük a lapokat. Gyorsan sülnek a lapok! Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
  4. A krémhez a tejből elveszünk kb. 3 dl-t, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
  5. A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  6. Megtöltjük a lapokat, bevonjuk csokival, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 516
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 105325
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézes krémes 10. - pudingos
TraRita 118 recept

Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.

Hozzászólások (20)

Batida

Huhh, végre egy olyan recept, ahol a lapokat nem a süt?tepsi hátoldalán kell sütni... Köszönöm, hálát rebegek a nap hátralév? részében. A hétvégén pedig megsütöm!

Edit

Nem akarlak elkeseríteni kedves Batida , de szerintem ezt is a tepsi hátán sütötték , csak elfelejtették odaírni. Azért kell a tepsi hátán sütni mert lehetetlen a tepsib?l kivenni a lapokat. Amikor meleg még azért , amikor meg kih?lt már akkor meg eltörik :(((( Üdv Edit

Batida

Kedves Edit,akkor ezt megint benéztem. :-)) Igen, az okokat ismerem, és egyet is értek vele, de kerestem valami egyszer?bb megoldást. No mindegy, valamelyik másik mézesnél javasolta egy szakács-társ, hogy lisztezett süt?papírra helyezte a lapokat, és úgy sütötte... Nem vagyok kezd? a konyhában, s?t, de valamiért annyira ódzkodom ett?l a hátlapon-sütést?l. Viszont nagyon szeretnék már én is mézes-krémest készíteni, szóval el?bb-utóbb kénytelen leszek bátorság-kötényt felvenni. Szia, Bogi

TraRita

Szia Batilda! Ne pánikolj be! :)) Nem a tepsi hátulján sütöm a tésztát!!!!!!!! Van egy lapos, nagyobb méret? tepsim, azt kibélelem zsírpapírral és abban sütöm a lapokat. Azt nem hallottam még, hogy egy süt?papírt lisztezni kellene, elég furán hangzik !Ha megsült a tészta csak rácsúsztatom a rácsra és h?töm. Nekem még soha nem törtek el ezek a lapok. Akár hányszor megsütöttem, betöltöttem nekem még az nap puha lett a sütim:)) Ha kipróbálod remélem Te is így jársz vele! És bízom benne, hogy így is lesz! :) Nem vészes egyébként, bár én régóta sütögetek. Ami szerintem fontos, hogy szeresd, szívvel - lélekkel süss! :) Nem tudom segítettem-e valamit is Neked, de bátorság!!! Volt már nekem is negatív tapasztalatom, de soha nem adtam fel, megpróbáltam újra:) Szia! Szép napot! Rita

Edit

Kedves Bogi ! Nem kell attól annyira félni:)) Amikor el?ször csináltam én is azt hittem , hogy mennyire nehéz dolgom lesz vele. De már a második lap sütésénél rá kellett jönnöm , hogy vagy én vagyok nagyon tehetséges , vagy pedig ennyire egyszer? megcsinálni. Hajlottam afelé , hogy kivételes tehetség vagyok , de aztán beláttam , hogy rajtam kívül még nagyon sok ilyen tehetség létezik .:(((( Az a jó benne , hogy ha elszakadna netán a tésztánk vagy kisebbre nyújtod mint amekkora a tepsid még foltozni is lehet :)))) Összetapad a tészta és semmi sem látszik rajta:)))) A lényeg , hogy zsírral kend meg a tepsit miel?tt ráteríted a tésztát. Pár perc alatt megsül és a lecsúsztatását késsel is segítheted :)) Nyugodtan próbáld ki majd rájössz , hogy Te is olyan istenadta tehetség vagy , mint én , és még sokan mások:)))) Sok sikert hozzá ! Üdv Edit

Csiki Piroska

Szeretném tudni hogy lehet ilyen gyönyör?en szeletelni, és a máz is tökéletes. Gratulálok. Piroska.

TraRita

Szia Piroska! El?ször is köszi a dicséretet! A szeletelés a következ?: forralok vizet, kancsóba öntöm és beleteszem a kést amivel szeletelek, de csak egy-két pillanatra, a penge jól átforrósodik. Letörlöm a vizet, majd bejelölöm a szelet helyét, megint vízbe a kés, törlés és most tészta vágás. És így folyamatosan :) Szia Piroska! Szép napot! Rita

Csiki Piroska

Köszi szépen Rita. Megfogom próbálni. Üdv Piroska.

Törölt felhasználó

i

Törölt felhasználó

Jajj,de jól néz ki!!!

Boribon

Kedves Rita, ez engem is erdekelne: hogy lehetseges ilyen gyonyoru, mernok altal tervezett lapokat es szeleteket, valamint ilyen tukorsima csokimazat kesziteni? Gratulalok, nagyon profi!

TraRita

Szia Boribon! Mérnöki lapok :D ez tetszik :)) Szóval amikor kész a tészta, akkor szépen elosztom, majd megmérem. Pontosan ezért a látványért. A mázhoz g?z fölött felolvasztom a csokit, kevés étolajjal hígítom. A jól leh?tött tészta közepére öntöm a csokit, majd szépen elsimítom és a végén óvatosan megrázom a tálcát. :) Hát ennyi, semmi különleges :D Szia! Szép napot! Rita ( tetszik a neved :)

Edit

Kedves Bogi ! Ezek szerint nem is nézted be:)))) Én néztem be:))) Üdv Edit

Batida

Kedves Rita! ?szintén köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást. Hidd el, nem vagyok "els?bálos", már 6 évesen forogtam-sürögtem a konyhában, és rengeteg sütök a mai napig, a gyerekeim és az ismer?sök ovációját övezve, de bárhol, bármikor ettem mézest, és megkérdeztem, hogyan készült, a hátamon peregtek a könnyek, mert úgy éreztem, ez a világ legbonyolultabb sütije. :-D De most olyan infókat osztottál itt meg velem, velünk, hogy nagyon megjött a kedvem a kipróbálásra. Nem tudom, mikor kerül sor rá, mert a hétvége már betelt, de ígérem, ide fogom írni az eredményt! Köszönöm Neked! Bogi

Batida

Kedves Edit, neked is köszönöm a biztatást. Tudod mit? Alakítsuk meg a "Bizonytalan Tehetségek Klubját" (BTK), majd ha már jól elszálltunk magunktól, akkor meg áttérünk a a "Queens of the Kitchen"-re. :-))))))) Egyébként asszem el?ször a süt?papíros módszert teszem magamévá, és ha minden jól ment, akkor a hátlapost. A fokozatosság híve vagyok. :-) Szia, Bogi

Edit

Kedves Bogi ! Akkor most én mind kett? klubban alapító tag vagyok???? Megtiszteltetés ! :)))))))))Üdv Edit

Éva-Anyóca

Kedves Rita! Annyira gyönyör?, annyira guszta, annyira csodás, finomnak néz ki, hogy én, aki bár sütögettem már eddig életemben, de mézes-krémest még soha, úgy vettem észre magamon, miután e kedves beszélgetés menetet elolvastam, hogy asszem, itt az ideje, hogy elkészítsem, méghozzá a jöv?héten.Dupla ,nem is hármas ünnep lesz.1. a lányom bizonyítványosztása, 2. szülinapom lesz, 3. úgy érzem, hogy most ez az a nap lesz, amikor ezt a csodás sütit el kell és fogom is készíteni.Ennyi:-))) Nem lehetek annyira béna, ha már a sok segít? magyarázatot megadtad, hogy elrontsam,nem igaz:-))) Azért izgulok, de csütörtök még nem itt van:-))Addig "gyúrok",de lélekben:-))))) Megírom, mit alkottam:-)) Azért nagyon örülök, hogy nem kell feltétlen a tepsi hátán sütni, anyumnál milliószor láttam, és féltem, ahogy vette le, hogy eltörik,de mindig ügyi volt:-)) Nekem nem biztos, hogy menne:-) Viszont muszáj egyszer elkészíteni, és ha sikerül, bátor leszek, és máskor is készítek ilyen csodás krémes sütiket, mert szeretjük ám, csak eddig nem merészkedtem idáig:-)) Köszönöm szépen, és nagyon szép napot kívánok! Éva-Anyóca

TraRita

Szia Éva-Anyóca! Így is van, f? az önbizalom!!! :)) Én minden lapokból álló sütihez így sütöm a tésztát. Soha eszembe sem jutott tepsi hátán kínlódni :) Valahogy úgy jött, honnan azt nem tudom?! Várom az eredményt! Sok sikerült! Minden jót addig is! Rita

Éva-Anyóca

Kedves Rita1971! Nem tudom, de jó, hogy így jött ez az ötleted:-))))) Amúgy pánikolnék én is, az tuti, de így merészelek , sikerülnie kell,bízom magamban:-)) (különben nagy leégés lenne, nem is magam, a család el?tt:-((( ) De, magam el?tt is:-)) !! Beszámolok, :-)))) Nagyon kellemes közelg? 3 napos hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

vadgesztenye

Ritkán látni ennyire szép tésztát .Nagyon fontos a külalak, ez itt csillagos ötös!!!

TraRita

köszi vadgesztenye! :)

vadgesztenye

A többi recepted is nagyon szép.Van érzéked hozzá.

Törölt felhasználó

A fazékba téve a margarint,ha felolvadt a hozzávalókkal g?z fölött felverni,vagy csak összekeverni kell-e?

TraRita

Szia saneri! Bocs a kései válaszomért!!! Nem g?z fölött kell készíteni a tésztát. Csak beleteszed a fazékba a margarin, felolvasztod és jöhet a többi cuccos :) Csak össze kell keverni!

margica

gyönyör? a süti, de 4 személyre nem sok ez egy kicsit ?

TraRita

Köszi! :) Nekünk nem sok, jut bel?le másnapra is. :D

b.k.eszter

Hétvégén megcsináltam isteni finom! Köszönöm a receptet!

TraRita

Örülök, hogy ízlett és köszi a visszajelzést! :)

helena26

Gyönyör?!!!!Nekem is van receptem Mézes krémesre már legalább 40 éve ugyanazt készítem. De a szomszéd füve mindíg zöldebb! Kipróbálom a tiédet ,mert fantasztikusan néz ki!!!

TraRita

Köszi szépen! :) Nem bánod meg :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek