Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.
Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (54)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 19-én kiemeltük cikkünkben: 11 nagyon finom és könnyed pudingos sütemény
Üdvözlettel, NoSalty
Szia TraRita!
Húsvétra elkészítettem a sütidet. A tészta szuper volt, még melegen könnyen ki tudtam nyújtani a lapokat. Én is sütőpapíron sütöttem, így nagyon könnyű volt a mozgatásuk is, leszedni is:)
Valaki szerint nagyon vaníliás lett, van aki szerint től sok benne a krém, de a párom imádta, szerinte ez a süti volt a legfinomabb sok féle közül a rokonságban (márpedig volt választák bőven). Suóval köszönöm, neki ízlett, ez a lényeg!:)
Bár a csokimázat én lehagytam mert nemigazán szeretjük, csak porcukorral szórtam meg.
A képen neked olyan sötét színű s tésztád, ezt hogy csináltad? Tettél bele esetleg valamennyi kakaót liszt helyett? Én olvastam már receptekben és egy teáskanálnyi lisztet kakóra cseréltem, de még így is sokkal világosabb tésztám lett mint a tiéd a képen. :(
Üdv.
Audrey
Szia Audry!
Nagyon örülök, hogy ízlett a mézes :) Nem tettem a tésztába kakaóport, nem szoktam. Talán tovább "főztem" a masszát vagy a méz másfajta, mint a tied. csak erre tudok gondolni.
Minden jót!
Rita
Rita!
Van a facebookon egy kis időm, amikor szórakozok...délelőtt egy-másfél óra, na nem minden nap, meg itt a NoSaltyn.
Tegnap a Tuti receptek oldalon megtaláltam Kiss Móni 1, és Besamel 2 recijét, mind a kettejüknek írtam, azóta azon az oldalon az összes máshonnan levágott, kivágott reciket törölték, Móni írása után még nem, de szerintem Besamel keményebben írhatott. Szóval eltűntek a recik, amiket csórt valahonnan az illető.Szerencsére!! :-O
Viszont!!!!
Van másik Tuti receptek oldal, ételek/italok.........is van oda írva, - nem a narancsos színű hátterű főzős sapkával,...szóval azon meg a te mézes zserbód van, és légyszi ha tudod megnézni, mert az annyira a te piros-fehér kockás terítőd, és a sütid, az nem lehet másé, annyira pontosan precízen szeletelt csoda süti szeletek, erre fel odarakták, minden jelzés nélkül, hogy a tiéd. Nézd meg Rita, és lépjél Te is. Nem kavarni akarok, de ez szemtelenség teteje.:-((
Remélem, tudsz valamit tenni.
Szép napot!
Éva-A.
Szia Éva-Anyóca!
Köszi az infót, sajna jártam már így :(( De nem találom, pontos címet nem tudnál mondani?
Rita!
Facebookra rámegyek, saját oldal, aztán a keresőbe beírtam, hogy Tuti receptek, többet dobott ki, itt a megjelenés után a háttérkép muffin, rózsaszín színű és ott van még a képen, hogy étel/italok.
Sajna többet nem tudok, mert van ilyen még vagy három, de a narancssárgás háttérszínű és séf sapkás már kilőve!!, azon nem kell keresni semmit, mert azt tegnapelőtt megnéztem, írtam Besamelnek, és Kiss Móninak, ők elintézték, azóta a csodás recijeiket is, és még máshonnan csenteket is eltüntették!!! :-O
Mondjuk, ha legalább jelezte volna honnan és kitől van, akkor talán elfogadható, de így...:-((((
Remélem, meg tudod találni így már.:-o
Éva-A.
Köszi szépen! Meg van, lerendeztem :D Kíváncsi vagyok a foltatásra, majd délután ha megjöttem melóból oda nézek :)
Szép napot! :)
Rita!
Nagyon szuper, remélem hathatós lesz!!!! :-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca
Szia Éva-Anyóca!
Egyenlőre azt a hatást értem el, hogy törölték a hozzászólásomat :( De nem hagyom ennyiben!
Lenne egy kérésem! Kerestelek a facebookon, hogy ismerősnek jelölhesselek, de nem talállak :) lehetséges, hogy jelölj? Tramita Rita vagyok :D
Köszi! :)
Közben eltelt pár óra és egy-két úgymond szóváltás. Végül is törölték a képemet, de igazából én vagyok a hülye az oldal szerkesztői szerint. Nem jól értelmeztem a lényeget. Ők is másik oldalról szedték, a ramagyár oldaláról, de olyan meg nincs is :D Na mindegy! Közben felfedeztem több képemet is a sütigyár oldalán, úgyhogy az estém ezzel telt :(
Üdv: Rita
Kedves Rita!
Tegnap jelöltelek, remélem sikeresen.:-O
Mi az, hogy a hozzászólásodat törölték, amúgy észre vettem, hogy csak a kép van, de még egy másik hölgy is hozzászólt, mert csak rámentem a kép alá, hogy jöjjön ki, ha írva van valami, és volt!! :-O Tied is, és egy hölgyé.:-O
Remélem, hogy észhez térnek,...igen, ha megtetszik, akkor átvesszük más képét, a megosztással, ahol is jelzi, hogy honnan vetted azt a képet.:-O
Remélem, tanulnak belőle, ők is.
Mi az a Rámagyár???? Ilyet még nem is hallottam?!
Tényleg két malomban őröltetek, de az meg már tényleg pofátlanság, hogy még a te blogodról többet is csentek el,...ész megáll!!! :-(((
Remélem, nem lesz más ilyen, gondolom, sok idődbe telt az egész, mire lépni tudtál.
Szép napot és vigyázz magadra!
Éva-A.
Sikeres volt a jelölés :D
puszi :)
Kedves Rita!
Igen, szerencsére.
Megtaláltuk egymást.:-O
Éva-Anyóca
Isteni lett! Köszönöm
Örülök, hogy ízlett! :))
Mi a titka ennek a gyunyoru, sima csokimaznak a tetejen (a gyakorlatot leszamitva :)?
Semmi titok! :) Csak a gyakorlat.;) Gőz felett olvasztom a csokit, étolajjal hígítom. A süti közepére öntöm, onnan elsimítom, kicsit megrázom, hogy sima legyen. Várok egy kicsit, majd hűtőbe teszem. Szeletelésnél pedig a kést forró vízbe mártom, hogy ne törjön meg a csoki. Ennyi :D
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a szódabikarbónát mivel lehetne helyettesíteni?Külföldön élek és itt nem lehet kapni.Előre is köszi a választ.
Szia Niki!
Szerintem sütőporral helyettesítheted. De nem merek garanciát vállalni :D
Talán a szalakáli ugyanolyan hatást ér el?Azt hoztam otthonról és van belőle bőven.4 lapos sütit azzal készítettem.(Bár miután megpuhult a tészta mindig túl puha lett, lehet,sokat raktam bele.)
A szalálkális sütik nagyon puhák lesznek. Én nem készíteném a mézest azzal, szerintem elnyomná az ízét. Akkor inkább a sütőpor, csak nem tudom hogy reagál a melegítésre. Legközelebb szódabikarbónából is raktározz! :D
Köszönöm a gyors választ!Legközelebb azt is hozok!Valóban nagyon puha lett mindig a szalakális sütim,szinte csak kanállal lehetett enni.Sosem tudtam,mi a baj,hisz a leírt recept szerint készítettem.Megpróbálom sütőporral.Köszi!!
Majd írd meg légyszi milyen lett sütőporral!
Köszi!
Üdv: Rita
Sajnos nem tudom megmondani,mert hosszas keresgélés után találtam szódabikarbónát.Nagyon jó lett a süti,mennyei finom.Jó,hogy a többi hozzászólásokban még vannak kis trükkök,pl. a meleg késes szeletelés.Ezek nagyon jók.Így szépen fel tudtam szeletelni.Köszi a receptet!!
Örülök, hogy sikerült!
Minden jót!
Gyönyörű!!!!Nekem is van receptem Mézes krémesre már legalább 40 éve ugyanazt készítem.
De a szomszéd füve mindíg zöldebb! Kipróbálom a tiédet ,mert fantasztikusan néz ki!!!
Köszi szépen! :) Nem bánod meg :D
Hétvégén megcsináltam isteni finom! Köszönöm a receptet!
Örülök, hogy ízlett és köszi a visszajelzést! :)
gyönyörű a süti, de 4 személyre nem sok ez egy kicsit ?
Köszi! :) Nekünk nem sok, jut belőle másnapra is. :D
A fazékba téve a margarint,ha felolvadt a hozzávalókkal gőz fölött felverni,vagy csak összekeverni kell-e?
Szia saneri!
Bocs a kései válaszomért!!! Nem gőz fölött kell készíteni a tésztát. Csak beleteszed a fazékba a margarin, felolvasztod és jöhet a többi cuccos :) Csak össze kell keverni!
A többi recepted is nagyon szép.Van érzéked hozzá.
Ritkán látni ennyire szép tésztát .Nagyon fontos a külalak, ez itt csillagos ötös!!!
köszi vadgesztenye! :)
Kedves Rita1971!
Nem tudom, de jó, hogy így jött ez az ötleted:-)))))
Amúgy pánikolnék én is, az tuti, de így merészelek , sikerülnie kell,bízom magamban:-)) (különben nagy leégés lenne, nem is magam, a család előtt:-((( ) De, magam előtt is:-)) !!
Beszámolok, :-))))
Nagyon kellemes közelgő 3 napos hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca
Kedves Rita!
Annyira gyönyörű, annyira guszta, annyira csodás, finomnak néz ki, hogy én, aki bár sütögettem már eddig életemben, de mézes-krémest még soha, úgy vettem észre magamon, miután e kedves beszélgetés menetet elolvastam, hogy asszem, itt az ideje, hogy elkészítsem, méghozzá a jövőhéten.Dupla ,nem is hármas ünnep lesz.1. a lányom bizonyítványosztása, 2. szülinapom lesz, 3. úgy érzem, hogy most ez az a nap lesz, amikor ezt a csodás sütit el kell és fogom is készíteni.Ennyi:-)))
Nem lehetek annyira béna, ha már a sok segítő magyarázatot megadtad, hogy elrontsam,nem igaz:-)))
Azért izgulok, de csütörtök még nem itt van:-))Addig "gyúrok",de lélekben:-)))))
Megírom, mit alkottam:-))
Azért nagyon örülök, hogy nem kell feltétlen a tepsi hátán sütni, anyumnál milliószor láttam, és féltem, ahogy vette le, hogy eltörik,de mindig ügyi volt:-)) Nekem nem biztos, hogy menne:-)
Viszont muszáj egyszer elkészíteni, és ha sikerül, bátor leszek, és máskor is készítek ilyen csodás krémes sütiket, mert szeretjük ám, csak eddig nem merészkedtem idáig:-))
Köszönöm szépen, és nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca
Szia Éva-Anyóca!
Így is van, fő az önbizalom!!! :))
Én minden lapokból álló sütihez így sütöm a tésztát. Soha eszembe sem jutott tepsi hátán kínlódni :)
Valahogy úgy jött, honnan azt nem tudom?!
Várom az eredményt!
Sok sikerült!
Minden jót addig is!
Rita
Kedves Edit, neked is köszönöm a biztatást. Tudod mit? Alakítsuk meg a "Bizonytalan Tehetségek Klubját" (BTK), majd ha már jól elszálltunk magunktól, akkor meg áttérünk a a "Queens of the Kitchen"-re. :-))))))) Egyébként asszem először a sütőpapíros módszert teszem magamévá, és ha minden jól ment, akkor a hátlapost. A fokozatosság híve vagyok. :-) Szia, Bogi
Kedves Bogi ! Akkor most én mind kettő klubban alapító tag vagyok???? Megtiszteltetés ! :)))))))))Üdv Edit
Kedves Rita! Őszintén köszönöm a kedves szavakat és a bátorítást. Hidd el, nem vagyok "elsőbálos", már 6 évesen forogtam-sürögtem a konyhában, és rengeteg sütök a mai napig, a gyerekeim és az ismerősök ovációját övezve, de bárhol, bármikor ettem mézest, és megkérdeztem, hogyan készült, a hátamon peregtek a könnyek, mert úgy éreztem, ez a világ legbonyolultabb sütije. :-D
De most olyan infókat osztottál itt meg velem, velünk, hogy nagyon megjött a kedvem a kipróbálásra. Nem tudom, mikor kerül sor rá, mert a hétvége már betelt, de ígérem, ide fogom írni az eredményt! Köszönöm Neked! Bogi
Kedves Bogi ! Ezek szerint nem is nézted be:)))) Én néztem be:))) Üdv Edit
Kedves Rita, ez engem is erdekelne: hogy lehetseges ilyen gyonyoru, mernok altal tervezett lapokat es szeleteket, valamint ilyen tukorsima csokimazat kesziteni? Gratulalok, nagyon profi!
Szia Boribon!
Mérnöki lapok :D ez tetszik :)) Szóval amikor kész a tészta, akkor szépen elosztom, majd megmérem. Pontosan ezért a látványért. A mázhoz gőz fölött felolvasztom a csokit, kevés étolajjal hígítom.
A jól lehűtött tészta közepére öntöm a csokit, majd szépen elsimítom és a végén óvatosan megrázom a tálcát. :)
Hát ennyi, semmi különleges :D
Szia!
Szép napot! Rita ( tetszik a neved :)
Jajj,de jól néz ki!!!
Szeretném tudni hogy lehet ilyen gyönyörűen szeletelni, és a máz is tökéletes. Gratulálok. Piroska.
i
Szia Piroska!
Először is köszi a dicséretet!
A szeletelés a következő: forralok vizet, kancsóba öntöm és beleteszem a kést amivel szeletelek, de csak egy-két pillanatra, a penge jól átforrósodik. Letörlöm a vizet, majd bejelölöm a szelet helyét, megint vízbe a kés, törlés és most tészta vágás. És így folyamatosan :)
Szia Piroska!
Szép napot! Rita
Köszi szépen Rita. Megfogom próbálni. Üdv Piroska.
Huhh, végre egy olyan recept, ahol a lapokat nem a sütőtepsi hátoldalán kell sütni... Köszönöm, hálát rebegek a nap hátralévő részében. A hétvégén pedig megsütöm!