r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Gesztenyés krémes cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 5238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Összesen 235 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 5238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Elkészítés

Gesztenyealap

  1. A gesztenyemasszát, a kekszet, a margarint, a rumaromát és az édesítőt keverjük össze, majd evőkanalanként adagoljunk hozzá tejet addig, amíg inkább morzsálódós, de már össze-összeálló tésztát nem kapunk. Öntsük át abba az edénybe, melyben össze tudjuk majd szeletelni, és könnyen ki tudjuk belőle szedni a szeleteket (erre a célra egy levehető oldalú formát ajánlok: nekem van egy állítható oldalú szögletes). Felhasználásig tároljuk hűtőben.

Vaníliakrém

  1. A margarint vegyük ki a hűtőből, mert a kihűlt pudinggal egyforma hőmérsékletűnek kell lennie, azaz jó, ha 2-3 órát áll szobahőmérsékleten.
  2. Főzzük meg a pudingot: A tej 2/3-át tegyük fel melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével, a maradék tejben keverjük simára a pudingporokat, majd keverjük a meleg tejhez, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. A főzés végén adjuk hozzá a folyékony édesítőt, de ne legyen túl édes, mert kerül még xilit is a krémbe! Hagyjuk kihűlni. (Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a pudingos edényt.) Akkor jó, ha kezünkkel hidegnek érezzük a krémet.
  3. A margarint kezdjük kikeverni a xilittel, majd evőkanalanként, minden adagot simára keverve adagoljuk hozzá a kihűlt pudingot. Ha egységes krémmé állt össze a margarin és a puding, kenjük rá a gesztenyealapra, és simítsuk el a tetejét.
  4. Ha margarin helyett tejszínt használunk, azt csak a puding kihűlése után verjük fel. A pudingot is keverjük át habverővel, majd öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára őket. (Ha bizonytalanok vagyunk az állagában, inkább keverjünk bele egy habfixet.) Ugyanúgy kenjük rá a gesztenyealapra, mintha margarinos krémet készítettünk volna.
  5. Jó, ha 1-2 órát áll a süti, de akár egy éjszakát is. Közvetlenül szeletelés előtt szórjuk meg a tetejét keserű kakaóval.
  • Tepsi mérete: 25x30x6
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 18503
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Itt van az ősz, itt van újra..." és vele együtt a gesztenyeszezon is. Kaptam egy szatyornyi szelídgesztenyét (ezúton is köszönet érte!), melyből főzés, pucolás és darálás után 1,5 kg natúr gesztenyemasszám lett, ebből készült ez a remek, sütés nélkül készíthető süti.

Hozzávalók

Gesztenyealap

Vaníliakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek