r
Nosalty Logó

Flan patissier

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Flan patissier
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 186 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5523.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2313 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    1263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 5204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a tészta hozzávalóiból a lisztet, a cukrot és a sót, majd kis darabokban adjuk hozzá a vajat.
  2. Mossuk meg a kezünket hideg vízzel, majd nagyon gyors mozdulatokkal (hogy a vajnak ne legyen ideje megolvadni a kezeink között), gyúrjuk össze a fenti hozzávalókat 4 ek hideg vízzel, míg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, és olyan méretűre, hogy a torta formánkat kibélelje, és a szélek felett még kb 1 cm-re nyúljon.
  4. Béleljük ki a tortaformát a tésztával, majd a fennmaradó 1 cm-es kis részt hajtsuk a tortaformán kívülre, és nyomkodjuk hozzá. (Ha ezt nem tesszük meg, sülés közben a szélek rá fognak kunkorodni a süteményre, és elrontják az esztétikáját.) Ezt követően tegyük a tésztát + tortaformát a hűtőbe.

A krémhez

  1. A krém hozzávalói közül verjük fel a tojást a kukoricaliszttel, vanília aromával, és 2 dl tejjel.
  2. A vaníliarudakat hosszában hasítsuk fel egy éles késsel, a benne lévő magocskákat kaparjuk ki, majd adjuk a fenti keverékhez.
  3. Az egész keveréket szűrjük le, hogy megszabaduljunk az esetleg belekerülő, nagyobb vaníliadarabkáktól, és egyéb egyenetlenségektől.
  4. A maradék tejet és cukrot keverjük össze, és egy lábosban melegítsük fel forráspontig, majd húzzuk le a tűzről, adjuk a vaníliás keverékhez, és robotgéppel veressük kb 10 másodpercig magas fokozaton.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  6. Az egész keveréket öntsük vissza a lábosba, és nagyon alacsony hőfokon, folyamatos, intenzív keverés mellett melegítsük, míg be nem sűrűsödik kb puding sűrűségűre. Ha kellően alacsony fokozaton tesszük, ez a folyamat elég sokáig fog tartani, ez azonban elengedhetetlen a tökéletes flanhoz! Ha túl magas fokozaton melegítjük, vagy nem kevergetjük folyamatosan, pillanatok alatt csomóssá válik!
  7. A besűrűsödött keveréket öntsük a hűtőből kivett tésztára, majd azonnal tegyük be a sütőbe.
  8. 8-10 percenként ellenőrizzük, és ha a sütemény teteje már sötétbarna, vagy sűrűn sötétbarnával pettyezett, ellenőrizzük tűpróbával. Ha még nem sült át, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így süssük tovább. A sütési idő 30-40 perc lesz összesen.
  9. Ha a sütemény elkészült, a tortaformából kifordított kis szeleket vágjunk le. A kihűlt süteményt tegyük hűtőbe minimum 3 órára fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12407
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű, krémes süteményeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Flan patissier
Felicia 14 recept

Franciaországban úgy tartják, az igazán jó cukrászda a flan patissier-jéről ismerszik meg, és valóságos verseny folyik a legfinomabb krém előállításáért. Ha meg akarjuk vásárolni, kellően korán kell érkeznünk, mert a lelkes rajongók pillanatok alatt elkapkodják a finom süteményt. Ha lemaradtunk volna, ezzel a finom és nem túl nehéz recepttel magunk is előállíthatjuk, és otthonunkba varázsolhatjuk a francia cukrászdák egyedien varázslatos hangulatát. Sok sikert, és jó étvágyat kívánok, remélem ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek