r
Nosalty Logó

Mascarponés gesztenyetorta

MotorosMedve
Mascarponés gesztenyetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

A tetejére

1242
Kalória
23.5g
Fehérje
112.2g
Szénhidrát
74.2g
Zsír
47.2g
Víz
220.4g
Koleszterin
988mg
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássárgáját is. Továbbra is robotgéppel a felvert fehérjét és a felvert sárgáját összedolgozzuk. Nem kell félni, ettől nem fog összeesni a habunk. A lisztet fakanál segítségével óvatosan, lassan adagolva a tojáshabba forgatjuk.
  2. A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába tesszük. Ez az adag a nagyobb tortaformába is elég lesz.
  3. A piskótát 180 fokon 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. (Kb. 10 percig tilos kinyitni a sütőt, különben összeesik!) A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, azután vegyük ki a formából, és vágjuk félbe. Így két tortalapot kapunk, amiket majd egy sima tányéron vagy tortatányéron fogunk betölteni.

Krém

  1. A 2,5 csomag (kiolvadt) gesztenyemasszát a nagy doboz mascarponéval összedolgozzuk. Kicsit robotgéppel lazíthatunk a gesztenye állagán, mielőtt beletennénk a mascarponét, úgy könnyebb lesz összedolgozni.
  2. A fél literes hulalát felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ennek a fele mennyiségét a gesztenyés-mascarpone krémbe keverjük, a többit elrakjuk a torta tetejére.
  3. A krém 3/4-ét betöltjük a két kisült piskótalap közé.

A tetejére

  1. A gesztenyés krém maradék 1/4 részét a tortánk tetejére kenjük. Az oldalára ebből nem szükséges rakni.
  2. A hulala maradék felét is elosztjuk: 1/3-át habzsákba rakjuk, a többivel pedig bevonjuk a tortát (az oldalát is).
  3. A csokoládét lereszeljük, a maradék fél csomag gesztenyemasszát a tortára reszeljük. Habzsákkal és csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyukám az elmúlt időszakban nagyon sok tortát süt, a család nem kicsi örömére. Ez a recept is az ő saját ötlete volt, egy jó kis névnapi sütemény lett belőle. Aki nem szereti a túlzottan édes süteményeket, annak tökéletes választás lesz :) A piskótából két lap lesz, nem kell megijedni, ha nem nyitogatjuk a sütőt, akkor is nagyon szépen fel fog jönni, sütőpor nélkül is. A cukor helyettesíthető a piskótában xilittel és eritrittel is, illetve cukrozott hulala helyett lehet venni cukormenteset, és szintén xilittel vagy eritrittel édesíthetjük a krémet, kedvünk szerint. Nálunk bevált, ha olaj és egyéb zsiradék helyett sertészsírral kenjük ki a tortaformát, így biztosan nem fog beleragadni a nem teflonos formába sem a piskótánk.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek