Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés gesztenyetorta

Mascarponés gesztenyetorta
Mascarponés gesztenyetorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám az elmúlt időszakban nagyon sok tortát süt, a család nem kicsi örömére. Ez a recept is az ő saját ötlete volt, egy jó kis névnapi sütemény lett belőle. Aki nem szereti a túlzottan édes süteményeket, annak tökéletes választás lesz :)
A piskótából két lap lesz, nem kell megijedni, ha nem nyitogatjuk a sütőt, akkor is nagyon szépen fel fog jönni, sütőpor nélkül is. A cukor helyettesíthető a piskótában xilittel és eritrittel is, illetve cukrozott hulala helyett lehet venni cukormenteset, és szintén xilittel vagy eritrittel édesíthetjük a krémet, kedvünk szerint. Nálunk bevált, ha olaj és egyéb zsiradék helyett sertészsírral kenjük ki a tortaformát, így biztosan nem fog beleragadni a nem teflonos formába sem a piskótánk.

hozzávalók / 5 adag

Piskóta

Krém

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássárgáját is. Továbbra is robotgéppel a felvert fehérjét és a felvert sárgáját összedolgozzuk. Nem kell félni, ettől nem fog összeesni a habunk. A lisztet fakanál segítségével óvatosan, lassan adagolva a tojáshabba forgatjuk.
  2. A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába tesszük. Ez az adag a nagyobb tortaformába is elég lesz.
  3. A piskótát 180 fokon 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. (Kb. 10 percig tilos kinyitni a sütőt, különben összeesik!) A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, azután vegyük ki a formából, és vágjuk félbe. Így két tortalapot kapunk, amiket majd egy sima tányéron vagy tortatányéron fogunk betölteni.

Krém

  1. A 2,5 csomag (kiolvadt) gesztenyemasszát a nagy doboz mascarponéval összedolgozzuk. Kicsit robotgéppel lazíthatunk a gesztenye állagán, mielőtt beletennénk a mascarponét, úgy könnyebb lesz összedolgozni.
  2. A fél literes hulalát felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ennek a fele mennyiségét a gesztenyés-mascarpone krémbe keverjük, a többit elrakjuk a torta tetejére.
  3. A krém 3/4-ét betöltjük a két kisült piskótalap közé.

A tetejére

  1. A gesztenyés krém maradék 1/4 részét a tortánk tetejére kenjük. Az oldalára ebből nem szükséges rakni.
  2. A hulala maradék felét is elosztjuk: 1/3-át habzsákba rakjuk, a többivel pedig bevonjuk a tortát (az oldalát is).
  3. A csokoládét lereszeljük, a maradék fél csomag gesztenyemasszát a tortára reszeljük. Habzsákkal és csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 587
elküldve: 10
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MotorosMedve

Mióta szakács: 2016.07.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1242
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
gesztenyemassza 625 g
mascarpone 500 g
növényi habtejszín 250 ml
növényi habtejszín 250 ml
gesztenyemassza 125 g
tejcsokoládé 50 g